ALERTA TERORISTA la MADRID: Un barbat a AMENINTAT ca detoneaza o BOMBA in gara ATOCHA

Un barbat a fost retinut, vineri, in gara ATOCHA din Madrid, dupa ce a amenintat ca DETONEAZA o BOMBA intr-un tren. Presupusul atentator sincigas este de origine nord-africana, potrivit Spain Report.

Barbatul a anuntat ca a lasat un rucsac, in care are o BOMBA, intr-un tren. Autoritatile nu au confirmat ca barbatul avea asupra sa o BOMBA si ulterior au precizat ca a fost vorba despre o alarma falsa.

Zona a fost evacuata si trenurile nu au mai oprit in GARA ATOCHA. Procedurile ANTITERORISTE au fost declansate imediat, in conditiile in care gara ATOCHA este una din cele mai aglomerate din Spania si fluxul de calatori este sporit, in conditiile Sarbatorilor de iarna.

CITESTE SI: 11 persoane puse sub ACUZARE in cazul TRAGEDIEI feroviare care a avut loc in Spania in 2013

In urma cu peste un deceniu, pe 11 martie, zece bombe au explodat in patru trenuri aglomerate. Peste 190 de oameni au murit in ATACURILE TERORISTE, in timp ce aproximativ 1.800 de persoane au fost ranite. Printre morti s-au numarat si 16 cetateni romani.

EXPLOZIILE au avut loc simultan, intre 7:39 si 7:42 dimineata, in statiile madrilene Atocha (trei bombe), El Pozo del Tio Raimundo (doua bombe) si Santa Eugenia (o bomba). Alte patru bombe au explodat in Calle Tellez, la 800 de metri de Atocha. Ulterior, au fost gasite alte pachete nedetonate si in alte trenuri.

CITESTE SI: VIDEO CU ACCIDENTUL DE TREN DIN SPANIA. ATENTIE, imagini care va pot afecta emotional! 

Atentatele revendicate de gruparea terorista al Qaida au zguduit Spania si au dus la o sporire a securitatii in gari si aeroporturi.

Sursa foto: 20minutos.es