ALERTA! VLADIMIR PUTIN va ORDONA, saptamana asta, un ATAC MILITAR de AMPLOARE

Vladimir Putin se pregateste se lanseze in aceasta saptamana un atac militar de proportii asupra orasului Alep, pentru a-l salva pe Bashar al Assad, relateaza The Times, citand surse din serviciile secrete occidentale.

Liderul rus planuieste sa exploateze hiatusul politic de la Washington, dinaintea alegerilor din SUA pentru a obtine o victorie decisiva in zona de est a orasului Alep, ocupata de rebeli, relateaza The Times. Singurul portavion al Rusiei a fost trimis in zona pentru a ajuta la asaltul care s-ar putea dovedi devastator pentru 275.000 de civili.

Pe langa flota care a insotit portavionul Amiral Kuznetov catre Mediterana, in Marea Irlandeza au fost observate zilele trecute trei submarine rusesesti care s-ar putea alatura atacului. Totodata Rusia a trimis vineri distrugatorul Smetlivi din Crimeea catre Siria.

Trimisul special al Natiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, s-a declarat duminica “oripilat” si “socat” de numarul obuzelor si rachetelor lansat, fara discriminare, de grupari armate asupra cartierelor civile din partea de vest a Alepului in ultimele 48 de ore, relateaza AFP.

Intr-un comunicat dat publicitatii la Geneva, Mistura a adaugat ca informatii credibile fac referire la “un numar mare de civili ucisi, intre care multi copii, precum si la sute de raniti”.

“Celor care pretind ca actioneaza pentru ridicarea asediului asupra partii de est a Alepului trebuie sa le amintesc ca nimic nu poate justifica utilizarea armelor in mod disproportionat si fara discriminare, inclusiv a armelor grele, in zonele locuite de civili si ca aceasta ar putea constitui crime de razboi “, a adaugat reprezentantul special al ONU.

Staffan de Mistura a reiterat condamnarea de catre secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a recentelor atacuri asupra unor scoli din Alep, inclusiv utilizarea de bombardamente aeriene asupra unor cartiere civile.

“Civilii de ambele parti ale Alepului (divizat in zona controlata de fortele proguvernamentale si cea ocupata de rebeli) au suferit destul din cauza incercarilor sterile, dar sangeroase de a cuceri orasul”, a declarat el. “Ei au nevoie in prezent de o incetare a focului durabila”, a concluzionat el.

Lupte violente se dadeau duminica la periferia vestica a Alepului in a treia zi a ofensivei gruparilor rebele, care incearca sa intrerupa asediul impus de regimul presedintelui Bashar al-Assad impotriva cartierelor ocupate de opozitie

Sursa foto: ria.ru