Alesii locali care au trecut la alte partide nu-si vor pierde mandatele, au decis deputatii din Comisia Juridica

Alesii locali care s-au mutat de la un partid la altul in toamna anului trecut nu isi vor pierde mandatul, desi ordonanta a fost declarata neconstitutionala, au decis deputatii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, care pana la urma au ajuns la concluzia ca nu trebuie sanctionati traseistii.

„S-a ajuns la concluzia ca, chiar daca efectele sunt neconstituţionale, ele trebuie sa-si produca efectele in ciuda deciziei Curţii Constituţionale si in ciuda oricaror principii elementare de drept. Eu va garantez ca vom sesiza CC cu privire la legea de respingere a ordonantei, cand ea va fi adoptata si de catre Senat, daca nu cumva Senatul nu va ajunge la concluzia ca decizia CC trebuie respectata”, a spus Theodor Nicolescu, deputat PNL, pentru Digi 24.

Citeste si: COMISIA DE COD ELECTORAL: ALEGERI PARLAMENTARE PE LISTE/UN PARTID SE POATE INFIINTA CU TREI MEMBRI

Urmeaza votul in plenul Camerei, iar apoi cel din Senat, care e Camera decizionala.

Ordonanta adoptata de Guvern in luna august a anului trecut a suspendat timp de 45 de zile legea care spune ca alesii locali isi pierd mandatul daca schimba partidul, ceea ce a permis migratia a mii de alesi locali de la opozitie la putere inaintea alegerilor prezidentiale.