Alex Bodi a scăpat de arestul preventiv

Alex Bodi a scăpat de arestul preventiv și va fi plasat în arest la domiciliu după ce magistrații din Craiova vor lua o decizie definitivă, anunță presa tabloidă autohtonă. Omul de afaceri din Mediaș este acuzat de proxenetism și șantaj într-un dosar instrumentat de DIICOT Dolj.

Cătălin Dancu, avocatul lui Alex Bodi a introdus, acum câteva zile, la Tribunalul Dolj, o cerere de preschimbare a măsurii preventive în cazul clientului său. Magistrații au admis cererea, însă procurorii DIICOT au atacat-o, astfel ca dosarul a ajuns în regim de urgență la Curtea de apel Craiova. Joi s-a judecat contestația DIICOT, iar judecătorul de drepturi și libertăți a respins-o definitiv.

Astfel, Alex Bodi va fi cercetat în dosarul de crimă organizată în arest la domiciliu. „În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. raportat la art. 204 C.pr.pen; Desfiinţează în parte încheierea atacată cu privire la inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru şi rejudecând: În baza art. 237 alin 1 şi 2 C.pr.pen., art. 242 alin. 2 C.pr.pen., şi art. 218 C.pr. pen., respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru şi dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru, pe o durată de 30 de zile, începând cu data 18.12.2020 şi până la data de 16.01.2021, inclusiv.

În baza art.221 alin.1 C.pr.pen. impune inculpatului Bodi Alexandru Nicolae, obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte fără forme legale situat în com. Tunari, str. Fagului nr.3, jud. Ilfov, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul Bodi Alexandru Nicolae are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; -să nu comunice cu persoanele vătămate”.

Sursa foto: facebook