Alex Bodi era filat de DIICOT și Poliția Română de mai mulți ani

Alex Bodi este arestat preventiv într-un dosar proxenetism și șantaj. Avocații acestuia au susținut, luni, o conferință de presă în care au scos prezentat date din dosarul instrumentat de procurorii DIICOT. Sursele din dosar spun că Alex Bodi era sub filajul DIICOT și al poliției, începând cu anul 2017, pe vremea când se afla în Germania.

”Nu cunoaştem de unde procurorii DIICOT au pus în discuţie o asemenea situaţie. Acelaşi lucru se repetă şi în cazul altor  două persoane. La dosar nu sunt declaraţii, dovezi care să arate o minimă legătura a lui Alex Bodi cu acele două fete. Privind persoana care ar fi fost şantajată, autorităţile române habar nu au unde este această persoane, astfel încât audiata să confirme sau să infirme situaţia unui presupus şantaj.

Măsura arestării preventive este extrem de dubioasă şi nu arată profesionalism. Autorităţile germane au colaborat din 2015 în acest dosar. Ceilalţi membri au caziere foarte bogate şi sunt în executarea altor pedepse. Datele venite la Bucureşti din Germania şi din partea Interpol nu confirmă.”, susțin avocații lui Alex Bodi.

Avocații afaceristului acuză autoritățile de privare de libertate ilegală, și de lipsa dovezilor incriminatorii la adresa clientului lor.

”Alex Bodi nu are cazier judiciar în Germania, nu există date care să susţină această informaţie. Tranzacţiile sale nu fac un secret. Toate tranzacţiile în contractele de muncă, atât cele din perioada care fac obiectul verificării, cât şi cele actuale, au fost depuse la dosar, venind din Germania, Spania, România.

Prostituţia este legală în Germania. (…) Soţia lui Alex Bodi (n.r. – Iulia Sălăgean) era escortă şi practica această meserie în Germania. (…) În Germania nu există niciun dosar al unei plângeri penale care să îl indice pe Bodi ca persoana de interes.”, au mai spus avocații apărării.

În altă ordine de idei au apărut noi informații despre o altă afacere frauduloasă în care Alex Bodi și alte persoane ar fi implicate. Se spune că este vorba de o schemă de tip piramidal, schemă Fonzi, prin care mulți oameni ar fi fost păgubiți. Sumele nu se știu exact, dar informațiile arată spre acesta și alți complici, că ar fi implicați.

Sursa foto: facebook