Alex Bourceanu, ales de UEFA drept cel mai bun jucator din Liga I

In ciuda situatiei delicate creata intre UEFA si Steaua de sentinta din dosarul Valiza, reprezentantii forului continental nu au amestecat lucrurile si l-au desemnat pe mijlocasul stelist Alexandru Bourceanu cel mai bun fotbalist din Liga I, in sezonul recent incheiat.

Alexandru Bourceanu, capitanul campioanei Romaniei, a fost ales de UEFA drept cel mai bun jucator din campionatul Romaniei in sezonul 2012-2013, angajamentul, seriozitatea si atitudinea fiind principalele atuuri ale sportivului originar din Galati.

“Poate nu este cel mai tehnic jucator – prezenta regulata la nationala Romaniei – debordeaza cu toate acestea de calitati de lider. Onest si dedicat din toata inima, mijlocasul de 28 de ani a marcat doar doua goluri in acest sezon, dar a salvat multe in momentele cruciale”, este caracterizarea făcuta lui Alex Bourceanu de UEFA.

Titlul de cea mai tanara speranta a Ligii I a fost adjudecat tot de un fotbalist din curtea Stelei, Gabi Iancu. Si acesta a fost caracterizat magulitor pe site-ul UEFA: “Nascut in Bucuresti, jucatorul de 19 ani a crescut la Academia Gheorghe Hagi din Constanta si a venit la Steaua de la Viitorul in pauza de iarna. Un mijlocas ofensiv, cu ochiul format pentru gol, Iancu a debutat la nationala Romaniei U21 in 2012, dupa ce a jucat pentru U19 si U17. Asteptati-va la privirile lacome ale elitei Europei”.

Sursa foto: skilledg.com