ALEXANDRA HERTANU, sora lui VICTOR PONTA, audiata la DNA Ploiesti: Am avut de recuperat ceva. UPDATE

felix tataru, audieri noi, dosar gala bute, stefan lungu, sediul dna, procurori anticoruptie

ALEXANDRA HERTANU, sora premierului VICTOR PONTA, este audiata, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Ploiesti in dosarul in care sotul sau, IULIAN HERTANU,  a fost ARESTAT PREVENTIV. ALEXANDRA HERTANU a fost citata de procurorii anticoruptie ca martor.

UPDATE 15.00Sora lui VICTOR PONTA, ALEXANDRA HERTANU, afirma, intr-o postare pe Facebook, ca s-a deplasat de buna voie joi dimineata la sediul DNA Ploiesti “pentru a recupera hard-diskurile apartinand SC EXFIN 2000”, firma unde este administrator si asociat.

“Cu aceasta ocazie, mi s-a solicitat si am acceptat sa dau o declaratie de martor. Asta a fost tot! In plus doresc sa fac cunoscut ca , in ciuda informatiilor vehiculate in presa, eu, mama mea sau SC EXFIN 2000 nu am avut niciodata nici un fel de legatura contractuala cu SC GROSSMAN ENGINEERING SRL”, firma unde sotul sau, arestat preventiv, este administrator.

“Din pacate de mai bine de o saptamana acest lucru nu a mai fost posibil. Respect dreptul presei de a cere informatii despre subiecte de interes public dar in acelasi timp consider ca si publicul are dreptul la informatii corecte si complete”, adauga ALEXANDRA HERTANU.

UPDATE 11.10: ALEXANDRA HERTANU  a parasit sediul DNA Ploiesti.

ALEXANDRA HERTANU a declarat, la intrarea in sediul DNA Ploiesti, ca nu stie de ce a fost chemata la audieri, insa, cel mai probabil, citarea sa are legatura cu faptul ca sotul ei, IULIAN HERTANU, este cercetat de procurorii anticoruptie pentru frauda cu fonduri UE.

Si mama prim-ministrului, CORNELIA NAUM, este asteptata joi la DNA Ploiesti. Cele doua detin o firma, iar procurorii ar putea dori sa verifice daca aceasta a fost utilizata de IULIAN HERTANU in comiterea de infractiuni de coruptie.

Conform unor surse citate de reporterul B1 Tv, mama premierului VICTOR PONTA ar trebui audiata, la randul sau, de procurorii DNA, insa acest lucru nu a fost posibil astazi din cauza unor probleme de sanatate ale acesteia.

De asemenea, senatorul PSD RADU OPREA, fost prefect al judetului Prahova, s-a prezentat si el la sediul DNA din Ploiesti, precizand ca a fost citat ca martor intr-un dosar, insa nu stie deocamdata despre ce este vorba.

IULIAN HERTANU este cercetat in stare de AREST PREVENTIV pentru FRAUDA cu FONDURI EUROPENE. Cumnatul premierului VICTOR PONTA, IULIAN CRISTIAN HERTANU, a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile, in data de 18 februarie.

Procurorii anticoruptie il acuza pe IULIAN HERTANU de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei unor FONDURI EUROPENE si EVAZIUNE FISCALA, se arata intr-un comunicat al DNA.

Fondurile UE ar fi fost fraudate prin intermediul firmei Grossman Engineering, al carei administrator este IULIAN HERTANU.
In dosar sunt implicate mai multe persoane, printre care fostul consilier PSD MIHAI COMAN si oamenii de afaceri VLADIMIR CIORBA si LIVIU MUNTEANU. In acelasi speta mai sunt anchetati seful CJ Prahova, MIRCEA COSMA, precum si fiul acestuia, deputatul PSD VLAD COSMA.

La randul sau, deputatul SEBASTIAN GHITA a fost pus sub URMARIRE PENALA, fiind plasat si sub CONTROL JUDICIAR in acelasi dosar. Parlamentarul  este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat. 

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net