Alexandru Bittner, combinatorul lui Nastase, a colaborat cu FBI in dosarul Microsoft. VIDEO

Milionarul Alexandru Bittner, apropiatul lui Adrian Nastase, cunoscut si ca “baronul Deltei”, joaca in dosarul Microsoft departe de Romania. Potrivit presei, Bittner a plecat de pe plaiurile mioritice in anul 2013, iar pentru a-si proteja banii, el a colaborat cu cei de la FBI, carora le-a dat informatii din dosarul Microsoft. In schimbul marturiilor sale, Alexandru Bittner si-a mentinut sumele intacte prin lichidarea firmelor din Romania si transferarea banilor in conturile din SUA. La sfarsitul acestui material puteti vedea o inregistrare video cu Alexandru Bittner, invitat intr-o editie din 2005 a emisiunii “100%” pe care Robert Turcescu o modera la Realitatea TV.

Astfel, Alexandru Bittner, unul dintre principalii beneficiari de contracte in perioada guvernarii PSD (2000-2004) a colaborat cu serviciul federal de investigatii (FBI) in dosarul Microsoft, scrie stiripesurse. Internal Revenue Service, agentia guvernamentala americana specializata in colectarea impozitelor a pus sechestru pe averea milionarului dupa ce a intrat in posesia unor date conform carora acesta era suspect de fapte de coruptie. in schimbul unor marturii in dosarul instrumentat de procurorii romani, Bittner si-a mentinut sumele intacte prin vanzarea proprietatilor si prin lichidarea firmelor din Romania.

Apropiat al lui Adrian Nastase, Alexandru Bittner e implicat in dosarul Microsoft departe de Romania, tocmai din Statele Unite. Ultimele informatii aparute in primavara acestui an arata ca omul de afaceri care detine si cetatenie americana a plecat in SUA in 2013 renuntand la tot ce a avut in tara, nu inainte de a-si transforma averea in bani transferati in conturi americane. FBI a aflat ca Bittner este vizat de o ancheta penala in Romania fiind alaturi de Claudiu Florica, un pion principal in afaceri suspecte cu statul si cu oameni care detin functii la nivel inalt, ceea ce reiese si din investigatiile DNA.

Citeste si: VICTOR PONTA: Corpul de control NU a facut verificari in privinta licentelor Microsoft

”Claudiu Florica s-a intalnit in primavara anului 2004 cu Alexandru Bittner care controla toate proiectele de IT in perioada guvernarii PSD-iste, 2000 – 2004, iar acesta i-a oferit lui Claudiu Florica sustinerea pe langa Adrian Nastase in proiectele sistemului de securizare a frontierelor de stat si proiectul licentierii Guvernului Romaniei pentru produse Microsoft cu conditia sa renunte sa mai faca presiuni pentru a reintra in proiectului Sistemului Educational Informatizat”, se arata in referatul DNA.

Tot in 2004, sustin sursele judiciare, ”Claudiu Florica a avut o intalnire cu Alexandru Bittner care in perioada respectiva controla in numele si pentru Adrian Nastase orice contract de tehnica de calcul si software cu Guvernul Romaniei si ministerele sale, acestea solicitand un procent din respectivele contracte prin firmele off-shore pe care le controla, ca plata pentru obtinerea semnaturilor la nivelul primului–ministru, Adrian Nastase”.

Alexandru Bittner a facut afaceri si cu Dan Radu Rusanu. Din iulie 2003, Rusanu care a fost un apropiat al fostului premier Tariceanu, a preluat rolul de contabil pentru unele din afacerile gruparii Bittner. Numele lui Bittner a fost legat si de cazul Matusa Tamara. Nastase l-a numit consilierul femeii de peste 90 de ani care a lasat familiei Nastase o avere importanta. Nastase a fost achitat in acel dosar.

Citeste si: VICTOR PONTA: Corpul de control NU a facut verificari in privinta licentelor Microsoft

DNA cere aviz de la presedinte, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.

In acest dosar sunt vizati Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

“Directia Nationala Anticoruptie a fost sesizata la data de 5 iunie 2013 de catre Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a actiunii de control efectuata la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei Nationale, in legatura cu inchirierea de licente educationale. intrucat din Raportul de control rezultau indicii cu privire la incheierea, in conditii nelegale, a contractului comercial de inchiriere licente din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educationale Microsoft, a actelor aditionale la acest contract, precum si a contractelor aferente derularii Programul «Sistem Educational Informatizat» (SEI), Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu si respectiv a unor infractiuni de coruptie in legatura cu derularea acestor contracte”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.