Alexandru Bogdan, fost sef al fundatiei Academiei Romane, urmarit penal de DNA

Alexandru Bogdan, fost sef al fundatiei Academiei Romane, audiat la DNA

Fostul sef al Fundatiei Patrimoniu din cadrul Academiei Romane, Alexandru Bogdan, este urmarit penal de procurorii DNA, pentru coruptie. El a fost pus sub invinuire pentru fapte comise in perioada 2006-2010, cand in calitate de presedinte ar fi favorizat anumiti colaboratori, respectiv 10 firme. Ancheta vizeaza 10 contracte incheiate de Academia Romana cu diverse firme. Grifco ar fi una dintre societatile cu care Academia Romana a incheiat contract.

Fostul presedinte al Fundatiei Patromoniu a Academiei Romane, Alexandru Bogdan, este urmarit penal pentru fapte de coruptie, surse judiciare precizand ca ar fi dat in arenda mai multe terenuri ale Academiei, unul ajungand la Dan Voiculescu.

Directia Nationala Anticoruptie arata miercuri, intr-un comunicat de presa, ca Alexandru Bogdan, presedinte al Fundatiei Patrimoniu la data comiterii faptelor, este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Citeste si: Dan Voiculescu afla pe 22 iulie daca va mai fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR

Potrivit procurorilor, in perioada 2006-2010, Alexandru Bogdan “si-a exercitat atributiile de presedinte al fundatiei in scopul de a favoriza colaboratorii Fundatiei Patrimoniu, care si-au asigurat astfel foloase necuvenite, constand, in esenta, in neplata unor obligatii contractuale”.

Prin aceste actiuni, desfasurate cu ocazia administrarii patrimoniului silvic si funciar al Academiei Romane, a fost prejudiciat atat patrimoniul privat cat si bugetul acestei institutii, sustin anchetatorii.

“Astfel, au fost favorizate mai multe persoane juridice, prin aceea ca marea majoritate a contractelor au fost incheiate fara sa fie respectate prevederile Statutului Fundatiei «Patrimoniu» si fara sa fie respectata procedura de avizare a actelor juridice incheiate de catre Fundatie, conform unei decizii a Presedintelui Academiei Romane”, a precizat DNA.

Citeste si: Apel al ACADEMIEI ROMANE catre FORTELE POLITICE

Alexandru Bogdan a fost miercuri la DNA, pentru a-i fi adusa la cunostinta calitatea de suspect in acest dosar.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Alexandru Bogdan a fost chemat la DNA pentru a da declaratii in legatura cu modul in care a dat in arenda unor persoane terenuri ale Academiei Romane, unul ajungand si la Dan Voiculescu.

Potrivit surselor citate, Alexandru Bogdan ar fi dat in arenda aceste terenuri pentru sume foarte mici, iar in unele cazuri persoanele care le-au preluat au efectuat operatiuni pe suprafete mai mari decat terenurile date in arenda. Alexandru Bogdan nu ar fi verificat niciodata situatia reala a trenurilor date in arenda si ce au facut cu ele persoanele care le-au preluat, au precizat sursele citate.

Sursa foto: Sursa Zilei