ALEXANDRU CHICIU, avocatul ELENEI UDREA: Este doar un PAS intr-un RAZBOI foarte lung

ELENA UDREA, CRITICI, CLASA POLITICA, ROMANIA, PERSPECTIVA DOCTRINARA, IPOCRIZIE POLITICA, MEMBRI, PARTIDE, POLITICIENI, COMBINAT, PUTERE, PARTENERI, ADVERSARI

ALEXANDRU CHICIU, avocatul ELENEI UDREA, a declarat joi, la postul B1 TV ca decizia instantei de a inlocui arestul preventiv cu arestul la domiciliu in cazul ELENA UDREA este doar un pas dintr-un razboi foarte lung.

Lucrurile nu sunt finalizate in acest dosar. Exista doar o inlocuire de masura preventiva cu alta. Eu am incercat sa transmit tot timpul un mesaj ponderat in ce priveste pozitia apararii. Este doar un pas intr-un razboi foarte lung. Nu ma voi bucure inainte de termen. Ne asteapta un fond in care va trebui sa analizam toate probele pe care procurorii le-au strans pana in acest moment”, a declarat avocatul ELENEI UDREA

CITESTE SI: ELENA UDREA, in drum spre CASA dupa ce a fost eliberata. Ce are VOIE sa faca in AREST LA DOMICIULIU. UPDATE

ALEXANDRU CHICIU a precizat ca la termenul care a avut loc marti, a fost pentru prima data cand avocatilor li s-a permis sa analizeze elementele pe care procurorii le-au instrumentat pana acum.

Doamna Udrea a punctat un lucru foarte important tinand de atitudinea unui complet de judecta in procedura de camera preliminara. Este pentru prima data cand tuturor avocatilor li s-a dat posibilitatea sa analizeze elementele pe care procurorii le-au instrumentat pana in acest moment. (…)Din acest moment, jucam pe baza probelor finalizate, deduse judecatii de catre procurori. A fost primul complet care s-a aplecat asupra acestor probe ale procurorilor si a dispus alta masura preventiva decat pana acum. (…) Completul a avut nevoie de timp pentru a procesa toate apararile pe care si noi, si ceilalti avocati le-au facut pentru clientii lor”, a precizat CHICIU.

CITESTE SI: DRAGOMIR, despre UDREA: O tii INCHISA, o UMILESTI, poate, poate face un DENUNT impotriva lui BASESCU

Intrebat cu ce schimba masura arestului la domiciliu modul in care se va judecat dosarul pe fond in continuare, avocatul fostului ministru a precizat ca apararea poate fi construita mult mai usor in aceste conditii.

De foarte multe ori, in momentul in care se dispun masuri preventive exista o tendinta generala a societatii de a considera ca o persoana este vinovata. Defilarea aceasta cu catuse si imposibilitatea legala a avocatilor sau a partilor de a comunica pe fond transmite in societate ideea ca o persoana este vinovata. Am spus de foarte multe ori ca foarte multe dintre elementele de probatiune ne sunt in favoare, dar valul de imagine negativa cu care am pornit ne-a acoperit la un anumit moment comunicarea. Este mult mai usor de a ne construi o aparare in arest la domiciliu decat la penitenciar. Este o situatie de normalitate, nu este o chestiune spectaculoasa”, a mai spus ALEXANDRU CHICIU.

Sursa foto www.agerpres.ro