Alexandru Dedu, noul presedinte al Federatiei Romane de Handbal

Federatia Romana de Handbal are incepand de luni un nou presedinte, Alexandru Dedu luandu-i locul lui Cristian Gatu.

Alexandru Dedu este incepand de luni noul presedinte al Federatiei Romane de Handbal, fostul mare jucator ploiestean castigand alegerile intr-o maniera clara. Dedu, considerat ultimul mare handbalist roman de talie mondiala si-a invins contracandidatii la functia suprema in sportul romanesc pe semicerc, e vorba de Cristian Gatu si Remus Draganescu, obtinand 104 sufragii din partea celor 193 delegati, Draganescu 56, iar cel care a condus handbalul nostru aproape 18 ani (din 1996 consecutiv), Gatu, numai 32.

Citeste si: CSM Bucuresti se pregateste sa devina o forta in handbalul romanesc si european

Alexandru Dedu, nascut pe 15.09.1971 la Ploiesti, a strans un total de 271 jocuri la toate nationalele tricolore (seniori, tineret, juniori), marcand nu mai putin de 500 de goluri. El a evoluat in cateva dintre cele mai puternice campionate din Europa, precum: Franta, Spania, Germania si Portugalia si a castigat trei trofee de Liga Campionilor si doua Supercupe europene, toate cu Barcelona. Dedu mai are in palmarea noua titluri de campion in trei tari diferite (Romania 3 – Poli Timisoara si Steaua, Spania 3 – Barcelona, Portugalia 3 – Porto). Dupa retragerea ca jucator activ, a infiintat si condus pana de curand Liga Profesionista de Handbal (LPH).

Programul – viziune al lui Dedu prezentat Adunarii si care i-a convins pe mai bine de jumatate dintre electori s-a intitulat sugestiv: “Vreau ca handbalul romanesc sa redevina o forta in lume”.

Sursa foto: e-stireazilei.ro