ALEXANDRU MAZARE in vizorul ANI. SENATORUL nu poate justifica mai multe sute de mii de euro

Senatorul PSRo ALEXANDRU MAZARE, fratele fostului primar de la Constanta RADU MAZARE, a fost gasit de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) cu sute de mii de euro nejustificati.

Concret, ANI „a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de aprox. 210.775 Euro, intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii mandatului, de catre MAZARE ALEXANDRU, senator in Parlamentul Romaniei”, informeaza comunicatul publicat, joi, pe site-ul institutiei.

„Diferenta identificata de catre inspectorii de integritate a rezultat din constituirea, de catre persoana evaluata, a unor depozite bancare in cuantum de 160.775 Euro la o unitate bancara de pe teritoriul Statului Israel, precum si din achizitionarea unui imobil pentru care a fost achitat pretul de 50.000 Euro.

CITESTE SI: SENATORUL PSD ALEXANDRU MAZARE, FRATELE LUI RADU MAZARE, SARE IN BARCA LUI GEOANA

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Constanta, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre MAZARE ALEXANDRU, in perioada exercitarii mandatului de senator.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MAZARE ALEXANDRU nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”, se mai arata in documentul citat.

Sursa foto: ziua de constanta