Alexandru Rafila sare la gâtul lui Nelu Tătaru

La scurt timp după ce a sărit în barca PSD, Alexandru Rafila a dat uitării alianța făcută cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în contextul luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Reprezentantul României la OMS a întors armele și îl atacă fără menajamente pe ministrul liberal, potrivit orientării taberei politice din care face acum parte.

Alexandru Rafila îl acuză pe Nelu Tătaru că a gestionat foarte prost pandemia și a subliniat că numărul testărilor pentru COVID-19 este departe de a fi unul ideal. Și asta după ce, până acum câteva săptămâni cei doi se susțineau în declarații. Reamintim că Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru postul de premier.

”În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă. Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate.El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea”, a declarat Alexandru Rafila.

Sursa foto: captura video Digi 24