Alexei Navalnîi, aflat în comă indusă, a fost transportat în Germania

Alexei Navalnîi, aflat în comă indusă, a fost transportat în noaptea de vineri spre sâmbâtă, din Rusia în Germania, acolo unde va fi tratat la un spital din Berlin. Zborul a durat aproximativ două ore, avionul ambulanță pus la dispoziție de un ONG german aterizând pe aeroportul Tegel.

Viața lui Alexei Navalnîi nu este în pericol imediat, el fiind în comă indusă, iar creierul său fiind în stare stabilă, au declarat medicii spitalului din Omsk, potrivit presei internaționale.

Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Yarmish, a spus că Yulia, soția acestuia, s-a urcat și ea în avion. Medicii ruși nu au vrut, inițial, să-l lase să plece, spunând că mutarea i-ar pune viața în pericol. Kira Yarmysh a acuzat că se trage de timp până dispar urmele otrăvirii.

Oficialii Ministerului Sănătății din regiunea siberiană unde Alexei Navalnîi este spitalizat au anunțat vineri după-masă că un laborator al poliției a descoperit o substanță chimică de natură industrială în părul și pe mâinile criticului Kremlinului.

Medicul-șef al spitalului siberian a declarat că Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică provocată de nivelul redus al glicemiei. Acesta a adăugat că pe degetele și hainele opozantului rus au fost găsite urme de substanțe chimice industriale.

Sursa foto: twitter