ALEXIS TSIPRAS a anuntat REMANIEREA guvernului grec

Prim-ministrul grec ALEXIS TSIPRAS a anuntat vineri seara remanierea guvernului dupa revolta unei parti a majoritatii sale in timpul votului in parlament asupra primului pachet de reforme cerute de creditori impotriva acordarii unui nou ajutor pentru Grecia.

ALEXIS TSIPRAS a procedat la zece schimbari in cadrul echipei sale pentru a-i inlocui pe ministrii si mai ales viceministrii care au votat contra acestor masuri, respinse joi de un sfert dintre membrii partidului radical de stanga SYRIZA la putere, noteaza AFP.

CITESTE SI: GRECIA primeste de la UE o FINANTARE de URGENTA de 7,16 miliarde de euro

In schimbul fondurilor de 86 de miliarde de euro, Grecia a acceptat reforme semnificative in cazul pensiilor, de crestere a taxei pe valoare adaugata si limite dure privind cheltuielile publice.

Ministrul Muncii, Panos Panos Skourletis va deveni astfel ministrul Energiei, inlocuindu-l pe Panagiotis Lafazanis, unul dintre opozantii reformelor din Syriza.

Ministrul Reformelor Administrative, George Katrougalos, va fi noul ministru al Muncii. Tryfon Alexiadis, un membru de marca al uniunii expertilor in taxe al Greciei, a fost numit vice-ministru al Finantelor, inlocuind-o pe Nadia Valavani, care s-a retras din functie in mai devreme in aceasta saptamana.

CITESTE SI: PARLAMENTUL GERMAN a aprobat PROGRAMUL de ASISTENTA FINANCIARA pentru GRECIA

Euclid Tsakalotos, care a devenit ministru al Finantelor pe 6 iulie, inlocuindu-l pe Yanis Varoufakis, isi pastreaza portofoliul. Christoforos Vernardakis, un academician, va deveni vice-ministru al Apararii.

Parlamentarul Syriza Olga Gerovassili a fost numita purtatoarea de cuvant a Guvernului, anunta Reuters.

 

Sursa foto Alternet