ALEXIS TSIPRAS: Am purtat o BATALIE DURA pentru un acord care permite RECUPERAREA GRECIEI

Premierul grec ALEXIS TSIPRAS a declarat luni ca guvernul sau a purtat ‘o BATALIE DURA’ timp de sase luni si a ‘luptat pana la final pentru un acord care sa permita RECUPERAREA TARII’, informeaza EFE.

‘Am avut de infruntat dileme dificile si a trebuit sa facem concesii dificile ca sa evitam punerea in aplicare a planurilor anumitor cercuri ultraconservatoare europene’, a declarat Tsipras la incheierea SUMMIT-ului ZONEI EURO la care, dupa 17 ore de discutii maraton, s-a ajuns la un acord unanim privind inceperea negocierilor pentru acordarea unui al treilea program de asistenta financiara de la creditorii internationali (Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana) pentru GRECIA.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: Conditiile DURE ale creditorilor internationali ar putea duce la CADEREA guvernului TSIPRAS 

ALEXIS TSIPRAS a aparat ACORDUL la care s-a ajuns luni, a dat asigurari ca acesta va permite pastrarea ‘stabilitatii financiare’ si si-a manifestat speranta ca unele dintre masurile negociate vor ajuta la calmarea investitorilor. ‘Cred ca poporul recunoaste lupta dificila pe care am purtat-o si ca, de aceasta data, dificultatea masurilor (de reforma) va fi mai bine repartizata in interiorul societatii’, a spus liderul stangii radicale.

‘Am reusit sa obtinem restructurarea datoriei si o finantare sigura pe termen mediu’, a subliniat ALEXIS TSIPRAS. In pofida tuturor concesiilor pe care a trebuit sa le faca guvernul elen, comparativ cu aspiratiile sale initiale si dupa ce s-a angajat din nou sa accepte ‘tutela’ institutiilor creditoare, ALEXIS TSIPRAS a promis ca va continua sa lupte ‘pentru restabilirea suveranitatii nationale’. Acum, ‘trebuie sa luptam impotriva oligarhiei care a adus tara in situatia in care se afla acum’, a spus ALEXIS TSIPRAS.

CITESTE SI: ACORD pentru SALVAREA GRECIEI. Negocierile MARATON s-au incheiat. UPDATE 

‘Am evitat (…) strangularea financiara si prabusirea sistemului bancar’, a mai spus ALEXIS TSIPRAS, citat de Reuters, in timp ce DPA citeaza o alta declaratie facuta de premierul elen, potrivit caruia ACORDUL GRECIEI cu creditorii sai mentine tara in Uniunea Europeana (UE). ‘Inevitabil, masurile vor crea tendinte de recesiune, dar programul de crestere, restructurarea datoriei si finantarea pe urmatorii trei ani’ inseamna ca ‘GREXIT-ul este de domeniul trecutului’, a declarat premierul elen, citat de DPA.

Sursa foto: daily mail