ALEXIS TSIPRAS avertizeaza asupra pericolului pe care il reprezinta EXTREMA DREAPTA in Europa

Premierul grec, ALEXIS TSIPRAS, a avertizat sambata la Atena in legatura cu amenintarea reprezentata, in opinia sa, de catre ”fortele populiste de EXTREMA DREAPTA in Europa” si indeosebi de catre Frontul National (FN) in Franta, relateaza AFP.

”Trebuie sa se aleaga intre respectarea democratiei si riscul unui avans al fortelor populiste de extrema dreapta in Europa”, a declarat ALEXIS TSIPRAS inaintea unei intalniri cu prim-secretarul Partidului comunist francez, Pierre Laurent.

CITESTE SI: Guvernul Tsipras a anuntat legea anti-saracie

”Din cauza dificultatilor din Uniunea Europeana (UE), se constata un avans radical al Marinei Le Pen (presedinta FN) si a fortelor de extrema dreapta (…) Daca cineva vrea sa fie proeuropean, atunci trebuie sa respecte democratia in Uniunea Europeana (UE)”, a afirmat premierul grec.

Frontul National se afla pe primul loc in sondaje in Franta pentru alegerile departamentale din 22 si 29 martie.

Guvernul stangii radicale condus de ALEXIS TSIPRAS poarta negocieri dure cu creditorii sai europeni pentru a gestiona datoria publica grea a Greciei. Tsipras a afirmat de mai multe ori ca guvernele conservatoare europene, inclusiv cel portughez si spaniol, incearca sa pacaleasca Atena pentru a impinge tara spre o ”asfixie financiara”. Guvernul grec i-a avertizat pe partenerii sai ca o continuare in UE a politicii de ”austeritate fiscala” nu face decat sa favorizeze euroscepticii si avansul EXTREMEI DREPTE.

CITESTE SI: Grecia acuza Spania si Portugalia de crearea unei axe anti-Atena 

In Grecia, guvernul considera ca cei cinci ani de taieri bugetare au provocat o criza umanitara si i-au impins pe greci catre partidul neonazist Zori Aurii, care a ajuns pe locul al treilea la alegerile din ianuarie.

Sursa foto: realitatea.net