ALEXIS TSIPRAS, noul premier grec, se delimiteaza de SANCTIUNILE la adresa RUSIEI dictate de UE

Noul premier al Greciei, ALEXIS TSIPRAS, nu sustine declaratiile unor lideri din UE privind necesitatea discutarii si adoptarii de noi SANCTIUNI la adresa RUSIEI, in contextul escaladarii tensiunilor din estul Ucrainei, informeaza miercuri agentia rusa de presa Interfax.

Potrivit mass-media din Grecia, ALEXIS TSIPRAS i-a acuzat pe liderii UE de faptul ca acestia ‘nu s-au consultat cu Grecia’ atunci cand au facut declaratiile cu privire la necesitatea adoptarii de SANCTIUNI la adresa MOSCOVEI.

CITESTE SI: ALEGERI GRECIA: SYRIZA si GRECII INDEPENDENTI vor forma noul GUVERN

ALEXIS TSIPRAS si-a exprimat nemultumirea in legatura cu faptul ca UE ‘eludeaza procedurile stabilite’, care prevad un consens pentru adoptarea deciziilor importante, precum si in legatura cu faptul ca UE ‘nu a obtinut acordul GRECIEI’ pentru SANCTIUNILE impotriva RUSIEI.

Toate aceste nemultumiri ar fi fost, potrivit mass-media din GRECIA, exprimate de ALEX TSIPRAS intr-o discutie telefonica pe care a avut-o cu sefa diplomatiei europene FEDERICA MOGHERINI.

CITESTE SI: NOUL PREMIER al Greciei, Alexis Tsipras, a depus JURAMANTUL 

O reuniune a ministrilor de externe ai tarilor din UE este planificata sa aiba loc joi, in timpul acesteia urmand sa se discute despre posibilitatea adoptarii de noi SANCTIUNI impotriva RUSIEI. Miercuri, subiectul va fi discutat si de reprezentantii permanenti ai tarilor din UE la Bruxelles.

Sursa foto: bbc.co.uk