Algele marine au invadat apele din China / VIDEO

Algele marine au acoperit apele din China pe o suprafata de nu mai putin de 18.500 de kilometri patrati. Conform ultimelor informatii, suprafata Raului Galben invadata de aceste plante acvatice depaseste de doua ori marimea orasului american Los Angeles, raspandirea necontrolata a acestora fiind cauzata de poluarea excesiva din agricultura si industria chineza.

Alegele marine care au acoperit suprafete extrem de mari din apele Chinei au afectat cel mai mult populatia din orasul Qingdao, aflat pe malul Raului Galben, autoritatile trebuind sa faca fata invaziei de peste 7 mii de tone si jumatate de plante acvatice.

Conform agentiei de stiri Xinhua, autoritatile din Qingdao au angajat 2.440 de oameni care vor fi impartiti in 18 echipe si se vor ocupa exclusiv de indepartarea algelor marine cu ajutorul unor buldozere de tonaj mare.

In anumite portiuni, apele chineze sunt acoperite de un strat de alge marine cu o grosime de cel putin 40 de centimentri. Uva prolifera este un tip de alga care se inmulteste in aceasta perioada a anului, aparitia abundenta a acestora fiind facilitata de nitrogen si alti nutrienti care se gasesc in apa.

Sursa foto si video: e999.com si reuters