Ali Ahmed, copilul de 12 ani care face praf regimul lui Mohamed Morsi / VIDEO

Ali Ahmed, un baiat in varsta de numai 12 ani, denunta ororile regimului lui Mohamed Morsi si il denumeste ca fiind o “teocratie fascista” in cadrul unui interviu realizat de televiziunea egipteana El Wady News.

Ali Ahmed a devenit celebru dupa ce a acordat un interviu la o televiziune locala, in care face praf regimul din Egipt. Interviul a devenit unul viral dupa ce a fost postat pe internet, avand pana in prezent aproape un milion si jumatate de vizualizari.

“Nu ne-am chinuit sa scapam de un regim militar ca sa punem in loc o teocratie fascista”, sunt primele cuvinte ale baiatului de 12 ani. In momentul in care reporterul subliniaza ca nu este sigur ca stie exact ce vrea sa spuna prin “teocratie fascista”, copilul explica: “Teocratia fascista este atunci cand manipulezi religios si aplici reglementari extremiste in numele religiei.”

Suprinsa de cunostiintele politice ale lui Ali, jurnalista intreaba unde a invatat despre astfel de lucruri. “Pur si simplu stiu. Ascult ce se vorbeste in jurul meu si imi folosesc creierul. Citesc ziarele, ma uit la TV si stau pe internet”, raspunde baiatul. “Tot acest proces politic este lipsit de valoare pentru ca Parlamentul, in primul rand, este lipsit de valoare.”

Ali Ahmed critica si legislatia adoptata de regimul islamist, pe care il califica drept “revoltator”: “De exemplu, barbatii au voie sa isi disciplineze femeile. Pot sa imi bat nevasta si aproape sa o omor, apoi sa spun ca am disciplinat-o. Asta nu e disciplina, este abuz si nebunie”, mai spune el.

Sursa captura video si video: youtube.com