ALIANTA CRESTIN LIBERALA aplica o lovitura GUVERNULUI

ALIANTA CRESTIN LIBERALA (ACL) va depune un AMENDAMENT in atentia Comisiei speciale pentru REVIZUIREA CONSTITUTIEI pentru ca ordonanta de urgenta sa nu mai fie INSTRUMENT de LEGIFERARE, informeaza Agerpres

“Pentru a reda Parlamentului functia de legiferare furata de GUVERN, trebuie sa eliminam din Constitutie ordonanta de urgent”, se arata intr-un comunicat al ACL semnat de senatorul PDL NICOLAE VLAD POPA si de deputatul PNL GABRIEL ANDRONACHE.
Conform Agerpres, ORDONANTA de URGENTA “distruge” statul de drept in tara noastra.

CITESTE SI: GEORGE SCUTARU: PONTA sa recunoasca public daca i-a promis lui VOICULESCU gratierea dupe PREZIDENTIALE 

“CONSTITUTIA proclama in art.61 alin.1 ca unica autoritate legiuitoare Parlamentul. Prin intermediul ordonantei de urgenta Guvernul ‘a furat’ principala functie a Parlamentului, legiferând fara nicio retinere in toate domeniile de activitate ale vietii sociale. In acest fel prim-ministrul a transformat Parlamentul intr-o institutie de aprobat ordonante de urgent”, se arata in comunicat. 

Potrivit ACL, premierul VICTOR PONTA a emis prin intermediul Guvernului peste 250 de ordonante de urgenta in doi ani. Aprobarea acestora de catre Parlament a insemnat peste 70% din activitatea parlamentara in ultimele trei sesiuni parlamentare.

CITESTE SI: GHEORGHE FLUTUR: Echipa operativa a ACL se va intalni marti pentru FOAIA DE PARCURS a campaniei electorale 

“ORDONANTA de URGENTA este un instrument legislativ nedemocratic, deoarece nu poate fi contestat la CURTEA CONSTITUTIONALA pe calea controlului anterior de constitutionalitate”, mai releva sursa citata.

Sursa foto: adevarul.ro