Alianta Democrata a Romilor, primii pasi pentru infiintare. Partidul lui Cioaba va avea ca simbol o roata

Dorin Cioaba, regele international al romilor, a facut deja primii pasi pentru infiintarea propriului partid. El a anuntat ca s-au strans deja 20.000 de semnaturi, iar la sfarsitul saptamanii va avea loc o intalnire a liderilor romi din toata tara, la Sibiu, pentru a pune la punct infiintarea Aliantei Democrate a Romilor.

Cioaba a dezvaluit ca are planuri mari pentru partidul pe care doreste sa il infiinteze, desi recunoaste ca nu vrea ca acesta sa fie o forta politica, constient fiind ca viitoarea Alianta Democrata a Romilor va deranja celelalte partide, deoarece nu-i va mai putea atrage pe romi decat intr-o coalitie.

Astfel, Dorin Cioaba sustine ca va candida la alegerile europarlamentare si desi nu va lansa in cursa un candidat pentru alegerile prezidentiale, viseaza deja la un post de vicepremier.

Dorin Cioaba este constient ca acest partid va crea nemultumire in randul tuturor partidelor si aliantelor politice din Romania pentru ca astfel romii nu vor mai face intelegeri cu nimeni decat in calitate de parteneri.

“Ne stim lungul nasului, vrem sa fim o forta politica in Romania dar nu o forta care sa guverneze. Vom avea grup parlamentar si daca vom avea grup parlamentar intrarea noastra intr-o coalitie cu un partid care sa ajunga la guvernare nu vom negocia decat daca vom avea un post de vicepriministru. Eu voi candida la alegerile europarlamentare dar s-ar putea sa candidez pe listele dintr-o alta tara, unde romii sunt mai multi”, a declarat Dorin Cioaba pentru Sibiu 100%.

Dorin Cioaba a anuntat ca obiectivul acestui partid va fi ca, in trei ani, sa aiba un vicepremier la conducerea Guvernului, transmite B1 TV.

“Uite, suntem indrazneti si avem in plan sa avem un vicepremier din partea rromilor pentru ca asa s-ar rezolva problemele rromilor. Candidat la presedintie n-o sa avem, ne stim lungul nasului”, a mai spus Dorin Cioaba.

In ceea ce priveste sigla, Alianta Democrata a Romilor a ales ca simbol o roata. “Sigla noastra va fi roata cu cei doi lei. Roata schimba soarta, asta e sloganul”, a adaugat Cioaba.

Foto: RTV