Alianta Romania Dreapta se naste in chinuri

Alianta Romania Dreapta risca sa fie un proiect nascut mort, ambitiile si orgoliile au incepand sa macine firava coalitie de centru-dreapta.Senatorul Mihail Hardau (PDL) ameninta ca va parasi alianta, nemultumit de faptul ca in Colegiul 1 Cluj-Napoca va candida Adrian Papahagi.Alianta Romania Dreapta si-a propus ca obiectiv in alegerile parlamentare din decembrie, obtinerea de 130 de locuri de deputati si senatori.

La ultimele alegeri parlamentare, PDL a avut 166 de parlamentari, 51 de senatori si 115 deputati.Citeste si: Alianta Romania Dreapta s-a nascut naturalObiectivul in alegeri poate fi atins daca Alianta Romania Dreapta va ajunge in sondaje cel putin la 30%.

Partidul Forta Civica si PNTCD au de ce sa fie multumite; intrarea in alianta le ofera posibilitatea de a castiga multe mandate. Problemele vor aparea in PDL in urma repartitiei locurilor eligibile pe liste. Programul de austeritate impus de guvernarea PDL, chiar daca a fost benefic si a salvat tara de la un dezastru, a dus la scaderea partidului in sondaje.

Numarul deputatilor si senatorilor PDL va fi mult mai mic datorita cedarii unor colegii in beneficiul FC si PNTCD.Va reusi Alianta Romania Dreapta sa treaca peste ambitiile politice si sa ofere electoratului o alternativa la USL?