Alibaba a dat lovitura de Singles Day 2017! Suma halucinantă obținută de gigantul chinez

Uriașa sărbătoare a cumpărăturilor organizată de gigantul chinez Alibaba a adus un nou record! Magazinele de pe platforma vânzând de peste 25 miliarde dolari pe 11 noiembrie. Creșterea a fost de 39% față de anul trecut și Alibaba a inclus pe platforma și sute de mii de magazine din zona rurală a Chinei și a extins Singles Day în tot mai multe țări.

Anul trecut magazinele de pe platforma Alibaba au vândut de aproape 18 miliarde dolari. Însă anul acesta totalul a depășit și cele mai optimiste așteptări: 25,4 miliarde dolari. Peste 1.000 de brand-uri străine au fost prezente, iar 82 dintre ele au avut vânzări de peste 100 milioane yuani (15 milioane dolari) fiecare. În momentele de maxim au fost procesate peste 250.000 comenzi/secundă și nouă din zece comenzi au fost făcute de pe dispozitive mobile.

Citește și: BLACK FRIDAY 2017 UMBRIT DE CHINA! SINGLES DAY ESTE UN EVENIMENT ULUITOR

Per total vânzările nu vor fi atât de ridicate fiindcă vor fi numeroase retururi, unele estimări fiind că ar putea fi vorba de peste 10% din valoarea totală a produselor comandate. Alibaba estimează că magazinele de pe platforma să vor expedia în total peste 700 de milioane de pachete datorită comenzilor primite pe 11 noiembrie.

Alibaba a convins și a ajutat sute de mii de magazine din zona rurală a Chinei să participe la marea zi de shopping și a dat și un exemplu, spunând că o fermă din provincia Shandong a vândut 400.000 de ouă de rată.

Sursă traducere hotnews.ro