Alimente care trebuie evitate inainte de o partida de sex: ele pot provoca tulburari de erectie si scaderea libidoului

In timp ce unele alimente, precum scoicile, asparagus si chilli, au efecte afrodisiace recunoscute, exista altele care scad apetitul sexual, avertizeaza nutritionistii.

Fara sa ne dam seama, consumam deseori alimente care ne scad libidoul pentru ca provoaca letargie, scad nivelul de testosteron sau afecteaza producerea normala a spermei, spune nutritionista Frida Harju, citata de Daily Mail.

CITESTE SI: Coregasmul, orgasmul spontan care apare in timpul unor exercitii fizice. Ce antrenamente pot duce la senzatii intense

De exemplu, un consum excesiv de carne rosie poate duce la tulburari de erectie in cazul barbatilor, pentru ca modifica echilibrul hormonal, aceasa carne continand hormoni artificiali. De asemenea, un consum prea mare de alcool va anula orice sanse de orgasm, chiar daca la inceput ii poate scapa de oameni de inhibitii.

 Soia, care este o buna sursa de proteine mai ales pentru vegetarieni, nu trebuie consumata foarte des. Ea scade nivelul de testosteron si reduce calitatea spermei, modificand astfel si libidoul. Barbatii trebuie sa evite de asemenea si menta, pentru ca metolul scade nivelul de hormoni masculini.

 Ciocolata este considerata un bun afrodisiac si stimuleaza productia de endorfine, care sunt hormonii fericirii. Cacaoa pe care o contine ne poate face insa letargici, deoarece are in compozitie metilxantine, care scad libidoul.

Alimentele prajite nu sunt doar nesanatoase, dar afecteaza si apetitul sexual, spun expertii. Efectul negativ este observat la femei, dar si la barbati. Grasimile trans, prezent in prajeli, scad sansele femeilor de a ramane insarcinate.

CITESTE SI: 9 dintre secretele placerii masculine

Nici popcornul preparat la microunde nu este o idee buna pentru o seara romantica. Unele chimicale pe care le contine ambalajul acestor floricele scad apetitul sexual al barbatilor.

Sursa: adevarul