ALIN IONESCU, sotul cantaretei CRISTINA SPATAR, vizat intr-un NOU DOSAR

Patronul Shelter Security, ALIN IONESCU, sotul cantaretei CRISTINA SPATAR, a fost audiat, marti la DNA, intr-un NOU DOSAR, privind acordarea unui contract de catre Loteria Romana firmei sale de paza, ce ar fi produs un prejudiciu de zece milioane de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

ALIN IONESCU este urmarit penal pentru evaziune fiscala, intr-un dosar al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. El a stat in arest din octombrie 2014 pana in februarie in acest dosar.

Marti, el a fost audiat la DNA si i-au fost aduse noi acuzatii, potrivit spuselor sale la iesirea de la parchet. Intrebat in ce constau noile acuzatii, Ionescu a spus doar ca acestea sunt similare celor din primul dosar.

Citeste si: ALIN IONESCU, sotul cantaretei Cristina Spatar, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

Potrivit unor surse judiciare, noile acuzatii ar fi referitoare la un contract pe care Loteria Romana, in perioada in care era condusa de Gheorghe Benea (2009 – 2012), l-ar fi acordat firmei lui Ionescu, fiind cauzat un prejudiciu de zece milioane de euro.

Dosarul DNA a fost intocmit pornindu-se de la informatii dintr-un raport al Curtii de Conturi.

Acuzatiile in primul dosar in care este vizat Alin Ionescu sunt de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de aproximativ zece milioane de euro, prin inregistrarea in contabilitatea firmei Shelter Security a unor achizitii fictive de servicii.

ALIN IONESCU este suspectat ca ar fi convins mai multe persoane sa infiinteze pe numele lor societati comerciale, care ar fi incheiat apoi contracte fictive cu firma de paza Shelter Security.

Surse judiciare au declarat ca firma Shelter Security ar fi dat, in regim de subantrepriza, o parte din servicii catre noua firme, dintre care una ar fi reala, iar celelalte opt ar fi de tip “fantoma”, acestea din urma neavand angajati pentru paza si protectie si nici autorizatie de la politie sa ofere astfel de servicii.

Citeste si: Sotul CRISTINEI SPATAR, omul de afaceri Alin Ionescu, RETINUT pentru evaziune fiscala

Unii dintre suspecti ar fi oameni ai strazii, care ar fi primit comision de la interpusi, pentru a-si da datele de identitate la infiintarea de firme “fantoma”, cu care Shelter Security incheia ulterior contracte de subantrepriza, in vederea oferii de servici de securitate, au precizat sursele citate.

Firma Shelter Security ar fi inregistrat in contabilitatea societatii, in perioada 2009-2012, achizitii fictive de servicii de securitate si paza in valoare de 103 milioane de lei, la care se adauga TVA de 22,4 milioane de lei. In acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei.