Alin Popoviciu, PDL: Declaratia lui Barroso ar trebui sa ne ingrijoreze

Deputatul PDL Alin Popoviciu, membru in comisia de politica externa, a declarat pentru Mondo News ca afirmatiile facute aseara de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ar trebui sa ne dea de gandit si sa fie un motiv de ingrijorare.

“Atunci cand am plecat de la guvernare, eram pe punctul de a intra in Schengen cu spatiul aerian si cel naval. Ma ingrijoreaza ca de cand a venit USL, situatia s-a agravat, si iata, Franta, are obiectii serioase”, ne-a declarat deputatul PDL.

“Pana acum, Barroso nu a spus ca nu vom intra, el a fost un sustinator al aderarii noastre. Faptul ca a spus aseara, hotarat, ca nu vom intra in 2014, da de gandit si este un motiv de ingrijorare. Aceasta arata ca lucrurile sub guvernarea USL nu sunt in regula pentru UE, doar asa pot sa imi explic reactia dlui Barroso”, a mai spus Alin Popoviciu, adaugand ca este curios fapul ca astazi, la consiliile JAI, de exemplu, nu se mai discuta nici macar intrarea Romaniei cu frontierele maritime si aeriene, cum se discuta in 2012.

Pe de alta parte, deputatul PDL considera ca “toata clasa politica are o vina, pentru ca eforturile sale ar fi trebuit sa se concentreze pe intrarea in Schengen.

“Daca problema este MCV-ul, si se pare ca acesta va fi negativ, deci, daca asta e principala problema, lucrurile nu stau bine si ne ingrijoreaza”, a mai spus, pentru Mondo News, Alin Popoviciu.