Alin Simota si sotia sa raman in arest preventiv inca 30 de zile

Omul de afaceri Alin Simota va ramane in arest preventiv pentru inca 30 de zile, a decis Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea formulata de DIICOT. Decizia nu este definitiva, competenta de solutionare a recursului revenind Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Alaturi de Alin Simota mai raman in arest fosta sa sotie si fostul sau bodyguard, Constantin Litera, precum si alte cinci persoane, despre care procurorii sustin ca au facut parte dintr-o grupare infractionala organizata deosebit de violenta, specializata in comiterea unor infractiuni de santaj, camatarie, inselaciune.

Finantatorul clubului de fotbal Jiul Petrosani, Alin Simota, a fost arestat preventiv in 12 iunie, omul de afaceri fiind, potrivit DIICOT, liderul unei grupari infractionale organizate deosebit de violenta.Cu o luna inainte fusesera arestati preventiv fosta sa sotie si fostul bodyguard al lui Simota, cu care femeia s-a recasatorit. Urmarirea penala a fost extinsa si catre alte persoane.

Inculpatii sunt acuzati ca au facut parte dintr-un grup infractional organizat, ale caror victime au fost oameni de afaceri din Hunedoara, o parte dintre acestia fiind dusi, la munca, in Libia.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei in cauza risca pana la 20 de ani de inchisoare. Potrivit DIICOT, din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezulta ca liderul gruparii era Alin Simota, cel care transmitea ordinele catre Constantin Cristian Litera, acesta din urma asigurand punerea lor in executare.

Foto: Realitatea