ALIN TISE: DNA sa verifice sumele alocate de CJ Cluj, primarii trecuti la PSD au primit bani multi

Vicepresedintele PNL, senatorul ALIN TISE, cere DNA sa verifice alocarile de sume de la Consiliul Judetean Cluj pentru comune conduse de primari care au trecut la PSD in urma OUG 55, intrucat banii primiti de primarii care au trecut la PSD sunt mult mai multi decat sumele date celorlalti edili.

ALIN TISE a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca PSD a dat bani contra voturi, fiind vorba despre “un caz tipic in care primarii au fost recompensati pentru voturile aduse”.

CITESTE SI:  PNL contesta la CURTEA CONSTITUTIONALA Legea de aprobare a ORDONANTEI TRASEISTILOR 

“OUG nr. 55/ 2014 privind migratia alesilor locali a produs rezultate la Cluj, in conditiile in care primarii migratori care au trecut la PSD au primit sume mult mai mari decat restul primarilor social-democrati. A fost recompensata activitatea lor politica, pentru numarul de voturi aduse candidatului VICTOR PONTA. Este vorba de MITA ELECTORALA evidenta, PSD a dat bani contra voturi, e un caz tipic in care primarii au fost recompensati pentru voturile aduse. Solicit institutiilor statului, DNA, Parchete, sa verifice daca exista o legatura intre voturile aduse lui Ponta de acesti primari migratori si alocarile de bani de la CJ”, a spus ALIN TISE.

Potrivit acestuia, comunele Sanmartin, Jichisu de Jos si Bontida, conduse de primari care au trecut la PSD, au primit sume duble fata de cele alocate altor comune cu primari social-democrati.

Primarii migratori au primit peste 40 de milioane de lei, in timp ce restul au primit circa 20 de milioane de lei, desi comunele conduse de acesti primari care au trecut la PSD au o populatie de 1.500 de persoane, iar altele au 5.000 de persoane. S-au dat sume mai mari chiar decat a primit municipiul Gherla. Nu exista nicio justificare legala de ce o comuna cu 1.500 de oameni, condusa de un primar migrator, a primit aproape dublu fata de una cu primar PSD care nu a fost migrator”, a spus senatorul PNL.

CITESTE SI: Scandal in Parlament pe legea privind migratia primarilor. Vorbe grele intre Putere si Opozitie

Primarii din comunele Bobalna si Jichisu de Jos au trecut de la PDL la PSD, iar cel de la Sanmartin de la PNL la PSD. In turul al doilea al alegerilor prezidentiale, candidatul PSD VICTOR PONTA a castigat in fata lui KLAUS IOHANNIS doar in patru din cele 77 de localitati ale judetului Cluj, respectiv in comunele Bobalna, Camarasu, Jichisu de Jos si Sanmartin.

Sursa foto: jurnalul.ro