Alin Tocan, fost director al BZI si Ziua de Iasi, a murit in urma unui atac cerebral

Doliu in lumea presei romanesti. Alin Tocan, fost redactor-sef si director al ziarului Buna Ziua Iasi (BZI) a murit la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iasi.

Alin Tocan a murit dupa ce, in urma cu aproximativ doua saptamani, a suferit un atac cerebral, potrivit BZI. In varsta de 53 de ani, Alin Tocan a lucrat la Monitorul, Buna Ziua Iasi si Ziua de Iasi. Pana sa intre in presa, Alin Tocan a fost director la firmele Comtom Tomesti si SC Taxicom.

Potrivit sursei citate, in anul 2000, Alin Tocan a intrat in presa la fostul cotidian Monitorul, dupa care s-a transferat la Ziua de Iasi, unde a ocupat pe rand functiile de sef departament, redactor-sef, respectiv director.

“Din aceasta functie a format, cu mult tact si ambitie, o intreaga generatie de jurnalisti. Avand o fire extrem de minutioasa si analitica, el a reusit mereu sa se impuna in spectrul vietii mass-mediei locale si nu numai. In urma cu mai bine de trei ani, a ales sa plece din nou in mediul de afaceri, unde a condus propria firma”, scrie sursa amintita.

Alin Tocan era casatorit si avea doi copii.

Citeste si: A murit unul dintre cei mai apreciati baritoni ai Romaniei