Alina Bica a plecat din țară și nu s-a mai prezentat la procese! Unde este fosta șefă a DIICOT

La termenul de marți de la ICCJ al unuia dintre dosarele privind despăgubirile acordate de ANRP, avocatul Alinei Bica a declarat că aceasta este plecată din țară de trei săptămâni. Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, se află de trei săptămâni în Costa Rica, a anunțat avocatul.

Avocatul Alinei Bica a vrut astfel să motiveze judecătorului absența acesteia de la termenul de astăzi din Dosarul 4397/1/2014  privind o despăgubire acordată de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) către Gheorghe Stelian.

Judecătorii au ridicat anul trecut controlul judiciar asupra Alinei Bica, așa încât aceasta putea pleca din țară. Fostul procuror șef al DIICOT nu s-a mai prezentat la termenele proceselor sale din data de 4 decembrie, moment în care au fost amânate ședințele de judecată din cauza absenței sale.

Conform unor surse de la ICCJ, avocatul Alinei Bica ar fi prezentat instanței documente în limba spaniolă prin care această se află în Costa Rica și nu poate fi transportată în România. Mai mult, apărătorul ar fi sugerat că Alina Bica a plecat în Costa Rica pentru a profesa că avocat pentru că în România nu mai are acest drept. Cum documentele nu erau traduse în limba română, instanța nu le-a luat în considerare.

Sursă text: hotnews.ro