ALINA BICA a scapat de ARESTUL la DOMICILIU

Fosta sefa DIICOT, ALINA BICA, a scapat de ARESTUL la DOMICILIU, masura impusa in dosarul in care este judecata pentru fapte de coruptie legate de solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri HORIA SIMU, informeaza postul Romania Tv.

Aceasta decizie vine dupa ce in data de 26 octombrie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis  ca ALINA BICA sa fie eliberata din Penitenciarul Targsor si judecata in AREST la DOMICILIU. Ca urmare a deciziei instantei, va fi eliberat si SERBAN POP, ARESTAT PREVENTIV in acelasi dosar tot pe 2 septembrie.

CITESTE SI: ICCJ: ALINA BICA, PLASATA IN AREST LA DOMICILIU. DECIZIA ESTE DEFINITIVA

In data de 25 septembrie, procurorii DNA i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe fosta sefa a DIICOT ALINA BICA si pe fostul sef al ANAF SERBAN POP, pentru LUARE de MITA si, respectiv, complicitate la DARE de MITA pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri HORIA SIMU, acesta fiind si el acuzat in cauza, pentru DARE de MITA.

La inceputul lunii octombrie, ALINA BICA a fost transferata din Arestul Politiei Capitalei in Penitenciarul de Femei Targsor, din judetul Prahova. ALINA BICA a fost ARESTATA PREVENTIV si in perioada 22 noiembrie 2014 – 21 aprilie 2015. ALINA BICA este judecata in prezent in alte doua dosare de coruptie, in care a fost arestata timp de cinci luni.

CITESTE SIALINA BICA, INTERNATA LA INFIRMIERIA PENITENCIARULUI TARGSOR

ALINA BICA a fost procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din mai 2013 pana in noiembrie 2014, cand a demisionat din functie.

Sursa foto: adevarul