ALINA BICA si CRINUTA DUMITREAN raman in AREST PREVENTIV

ALINA BICA si CRINUTA DUMITREAN vor romane in AREST PREVENTIV, dupa ce magistratii au decis ca fostele sefe de la DIICOT si ANRP nu pot fi eliberate. Fosta sefa a DIICOT si fosta sefa ANRP sunt acuzate in dosarul retrocedarilor ilegale, informeaza postul Realitatea Tv.

ALINA BICA, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan si Emil Nutiu, toti acuzati de ABUZ in SERVICIU privind despagubirile pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, au fost retinuti in 21 noiembrie si arestati o zi mai tarziu, dupa ce judecatorul de drepturi si libertati de la ICCJ a admis cererea procurorilor DNA si a emis pe numele celor patru mandate pentru 30 de zile.

CITESTE SI: DECLARATIE SURPRINZATOARE a fostei sefe a DIICOT, ALINA BICA, la DNA: NU AM VAZUT raportul de evaluare 

BICA, Alexandru si Bogdan au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP care in 2011 a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita din Capitala, supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro), iar Nutiu este expertul care a stabilit valoarea terenului.

In acelasi dosar a fost arestata si fosta sefa a ANRP CRINUTA DUMITREAN, presedintele comisiei care a aprobat despagubirea, iar OANA VASILESCU, fost vicepresedinte al institutiei si membru in comisie, este cercetata in libertate sub control judiciar, ambele fiind acuzate de ABUZ in SERVICIU.

CITESTE SI: DOSARUL ALINA BICA: Noua terenuri, doua apartamente si un cont bancar ale fostului presedinte al ANRP, puse sub SECHESTRU 

Sursa foto: jurnalul.ro