ALINA BICA si DORIN COCOS raman in AREST LA DOMICILIU

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti ca fosta sefa a DIICOT ALINA BICA, omul de afaceri DORIN COCOS si fiul acestuia, ALIN COCOS, sa fie judecati in continuare in AREST LA DOMICILIU in dosarul “Bica 2”.

De asemenea, judecatorii au respins cererea formulata de ALINA BICA de a lua legatura cu Dan Iliescu, martor in dosar.

Dosarul “Bica 2” a fost trimis de DNA in instanta pe 26 februarie, fiind inculpati ALINA BICA, DORIN COCOS, ALIN COCOS, fostul ministru ADRIEAN VIDEANU si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al ALINEI BICA.

Citeste si: ALINA BICA, la plecarea de la ICCJ: HORODNICEANU este o propunere foarte buna pentru sefia DIICOT. UPDATE

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, ALINA BICA a primit, prin intermediul lui Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati situat in Snagov, judetul Ilfov. Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea, pe care ALINA BICA a dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala, evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind GHEORGHE STELIAN.

In scopul ascunderii provenientei terenului din Snagov si mascarii mitei, Ionut Mihailescu si ALIN COCOS au generat si intermediat tranzactii nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relatii cu prieteni si membrii de familie.

La randul sau, in schimbul influentei exercitate asupra ALINEI BICA si a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, DORIN COCOS a pretins si primit de la beneficiarul drepturilor litigioase, GHEORGHE STELIAN (denuntator in dosar), suma de zece milioane de euro.

Pe de alta parte, la 24 septembrie 2013, in dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru si asupra a 80 de actiuni detinute de Adriean Videanu la compania SC Titan Mar SA.

Citeste si: ICCJ mentine ARESTUL LA DOMICILIU in cazul ALINEI BICA si al altor patru inculpati din DOSARUL BICA 1

In dosarul Romgaz, ADRIEAN VIDEANU este cercetat alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Ulterior, la 25 februarie 2014, printr-o ordonanta, ALINA BICA, in calitate de sef DIICOT, a dispus cu incalcarea prevederilor legale de competenta admiterea solicitarii inculpatului ADRIEAN VIDEANU si a ridicat sechestrul asigurator.