ALINA BICA si SERBAN POP, arestati preventiv pentru 30 de zile

Fosta sefa DIICOT ALINA BICA si fostul sef ANAF SERBAN POP au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, miercuri dupa-amiaza, pentru infractiuni de coruptie.

Cei doi vor fi incarcerati in arestul Politiei Capitalei, in cursul zilei, transmite B1 Tv. Alina Bica si Serban Pop fusesera retinuti pentru 24 de ore, marti la pranz.

Bica este astfel acuzata de luare de mita si participatie improprie la abuz in serviciu, intr-o a treia speta instrumentata de DNA ca ar fi luat mita circa 17.500 de euro pentru clasarea unui dosar aflat pe rolul DIICOT in care era anchetat omul de afaceri Horia Simu.

La randul sau, fostul sef ANAF este acuzat de complicitate la dare de mita. Serban Pop este acuzat ca a intervenit la Bica, pe vremea cand aceasta conducea DIICOT, pentru a solutiona un dosar in favoarea omului de afaceri Horia Simu.

CITESTE SI: CSM a incuviintat retinerea si arestarea ALINEI BICA. UPDATE

Totodata, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala si fata de omul de afaceri Horia Simu pentru dare de mita.

“In cursul anului 2014, inculpatul Pop Serban a primit de la suspectul Simu Horia, om de afaceri, suma totala de aproximativ 230.000 euro (constand in doua contracte de asistenta juridica incheiate cu firmele acestuia din urma si suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in scopul solutionarii unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma”, se arata in comunicatul DNA.

La randul sau, Alina Bica a primit, pe 8 noiembrie 2014, printr-un intermediar, denuntator in acest dosar, suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la Serban Pop.

“In schimbul banilor primiti, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a determinat inlocuirea procurorului de caz si a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau (care, potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale a actionat fara vinovatie), in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in cauza in care se desfasurau acte de urmarire penala fata de suspectul Simu Horia, lucru care s-a si intamplat ulterior”, au detaliat anchetatorii.

 

Sursa foto realitatea