ALINA BICA si SORIN OVIDIU VINTU, denuntati de OVIDIU TENDER la DNA de ca ar fi luat o SPAGA de patru milioane de euro

Omul de afaceri OVIDIU TENDER a facut un denunt la DNA in care spune ca ALINA BICA si SORIN OVIDIU VINTU i-au cerut SPAGA de patru milioane de euro.

“In 25 mai 2005, am fost chemat la o intalnire de catre Vintu Sorin Ovidiu care, dupa ce m-a verificat sa nu am vreun aparat de inregistrare, audio sau video, mi-a cerut sa dau suma de 4 milioane de euro cash pentru a scapa de dosarul penal de la DIICOT. Mi-a dat termen sa platesc aceasta suma pana la 25 iulie 2005, pentru ca suma urma sa se imparta la opt persoane care vor rezolva problema cu dosarul meu. La nedumerirea si neincrederea mea fata de aceasta solicitare, Vintu Sorin Ovidiu mi-a spus ca voi primi un semnal in acest sens cand voi fi chemat la DIICOT. Intr-adevar, dupa cateva zile am fost chemat la DIICOT de catre procurorul Alina Bica, care mi-a transmis mesajul: Va felicit ca v-ati descurcat! Am inteles ca solicitarea de a da 4 milioane de euro facuta de Vintu era cu acordul procurorului de caz si eventual al altor persoane pe care nu le-a mentionat”, se arata in denunt.

“La termenul din 25 iulie 2005, pana la care trebuia sa fac plata, am fost chemat din nou de Sorin Ovidiu Vintu la domiciliul acestuia unde, in prezenta lui Liviu Luca, dupa ce eu le-am comunicat ca nu am de unde sa platesc aceasta suma, acestia mi-au spus ca grupul lor considera ca eu i-am inselat si ca de acum incolo voi suporta consecintele refuzului meu de a da mita. Dupa numai cateva zile, am fost chemat de procuroarea Alina Bica si aceasta a dispus impotriva mea masura obigarii de a nu parasi tara”, a mai scris OVIDIU TENDER in denut.

Citeste si: ADRIEAN VIDEANU, ALIN si DORIN COCOS si ALINA BICA, trimisi in judecata in dosarul BICA 2

SORIN OVIDIU VINTU a reactionat dur la acuzele aduse de OVIDIU TENDER. Intr-o postare pe contul sa de Facebook, el sustine ca nu este “tovaras de fapta” cu generalul SRI FLORIAN COLDEA, cel despre care ALINA BICA a spus ca facea presiuni asupra ei pentru a-i inchide dosarul afaceristului Tender.

Citeste si: DORIN COCOS, adus la DNA pentru AUDIERI in dosarul ALINEI BICA

Totodata, Sorin Ovidiu Vintu afirma ca denuntul lui OVIDIU TENDER nu este altceva decat o operatiune de imagine deoarece fapta este prescrisa, acuzandu-l pe Coldea ca vrea sa se ascunda in spatele lui.

“NU sunt tovaras de fapta cu Generalul Coldea!

Din arest, doamna Bica acuza presiunile pe care Coldea le facea pentru a-i inchide omului de afaceri Tender dosarul.

Tender fuge la parchet si spune ca Bica a mintit. Nu Coldea, ci Vintu a intervenit pentru a-i inchide dosarul.

Vreau sa fac trei precizari:

1. La vremea aceea, Toti stiam ca Tender e falit.

2. Nu sunt tovaras de fapta cu Generalul Coldea.

3. Daca, prin absurd, Tender ar fi afirmat adevarul, fapta este prescrisa. Este evident ca este doar o operatiune de imagine prin care se incearca inlocuirea numelui Generalului Coldea cu numele meu. Si acest ”mare barbat” incearca sa se ascunda in spatele meu.”, scrie SORIN OVIDIU VINTU.

Sursa foto: tion.ro