Alina Bica, un nou dosar penal. Ar fi luat 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae. Reactiile lui Liviu Dragnea si Victor Ponta

Alina Bica

Un nou dosar penal pe numele Alinei Bica. Fost sef al DIICOT, Alina Bica ar fi luat 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, cercetat penal de aproximativ patru ani, pentru solutionarea favorabila a dosarului sau, transmite Digi 24.

Update 22.33: Premierul VICTOR PONTA sustine ca nu poate comenta informatiile conform carora numele lui LIVIU DRAGNEA apare in ”Dosarul Bica”, pentru ca nu sunt informatii oficiale. Cu toate acestea, Ponta a explicat ca LIVIU DRAGNEA va parasi Guvernul, daca DNA incepe urmarirea penala pe numele sau.

”N-am niciun fel de informatii oficiale. Nu pot sa-l comentez si nu e rolul meu.

Ceea ce pot sa va spun: daca DNA va cere urmarirea penala fata de mine, cu siguranta ca ma voi retrage din Guvern. Daca DNA va cere urmarirea penala pentru un membru al Guvernului, cu siguranta acesta se va retrage. Asta nu inseamna ca e neaparat vinovat”, a precizat VICTOR PONTA.

UPDATE 22.01: Presedintele executiv al PSD, vicepremierul LIVIU DRAGNEA, a negat duminica din nou orice implicare in dosarul ALINE BICA, in care este mentionat ca ar fi intermediat o mita de 3,5 milioane de euro, el precizand ca acest lucru este ”o enormitate” si nu are cunostinta de asa ceva.

”Eu nu am vazut niciun document, nu am vazut nicio informatie, am stat numai aici. Nu pot sa spun decat un singur lucru, ca mi se pare o enormitate. Nu am facut asa ceva, si nici nu am auzit de asa ceva”, a declarat LIVIU DRAGNEA.

El a fost intrebat daca telefonul sau a fost folosit de IOAN NICULAE pentru a vorbi cu ALINA BICA.

”Categoric, nu. Categoric, nu. Nu am de unde sa stiu lucrul asta (cum a aparut aceasta informatie, n.r.) Nu mi-a folosit nimeni telefonul sa vorbeasca cu altcineva, nu am intermediat asa ceva. Am aflat si eu de la voi (jurnalistii, n.r.) astazi cum ati aflat si voi”, a raspuns Dragnea.

Presedintelui executiv al PSD i s-a spus ca informatiile in cazul implicarii sale in dosarul de coruptie nu puteau sa apara din senin.

”Va dati seama ca vreau sa ma dumiresc si eu de unde a aparut chestia asta, adica vreau sa vad si eu ce a aparut, ce se spune, aflu acum de la voi de telefon. Nu mi-a folosit nimeni telefonul sa vorbeasca cu nu stiu cine…”, a mai spus liderul PSD.

El a negat faptul ca ar fi purtat conversatii cu ALINA BICA.

”Nu am discutat cu doamna Bica. Am auzit astazi ca am propus-o eu….eu nu propun. Nu am propus, nu aveam aceasta competenta… Propunerile le-a facut premierul. I-am spus premierului si public, orice propuneri va face eu il voi sustine pentru ca era singurul care avea informatii, nu noi la partid (…) Nu am folosit influenta politica, asta e foarte clar. Adica influenta mea politica am folosit-o la toti sefii de parchete?”, a declarat Dragnea.

”Nu exista asa ceva, nu am intermediat asa ceva, nici nu am auzit de asa ceva”, a mai spus liderul PSD.

UPDATE 18.26: Presedintele executiv al PSD, vicepremierul LIVIU DRAGNEA, a comentat duminica faptul ca numele sau, alaturi de cel al ALINEI BICA, apare intr-un nou dosar, afirmand ca nu avea in fata cui sa o sustina pe aceasta pentru functia de procuror general si ca “nimeni nu a intervenit la VICTOR PONTA”.

“Am auzit de nu stiu ce acuzatii ca am propus-o eu pe ALINA BICA sa fie procuror general. Cui s-o propun si in fata cui sa o sustin? (…) Eu am spus-o si in public atunci si in BPN ca (nu este — n.r.) niciunul dintre noi care sa intervina la Victor Ponta pentru nicio propunere pentru ca nu sunt propuneri politice. Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu”, a afirmat LIVIU DRAGNEA, la Palatul Parlamentului, inainte de sedinta de sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

Omul de afaceri Ioan Niculae ar fi incercat sa scape de dosarul in care era acuzat de subminarea economiei nationale si ar fi apelat la Liviu Dragnea pentru ca acesta sa il ajute cu o interventie la Alina Bica, la vremea respectiva procuror-sef al DIICOT.

Ion Niculae vroia tergiversarea solutionarii dosarului pana la aparitia prescriptiei, potrivit unor documente prezentate pe site-ul turcescu.ro.

Citeste si: DOSARUL ALINA BICA: FOSTUL VICEPRESEDINTE AL ANAF SPUNE CA MULTE EVALUARI AVEAU CA REPERE DE PRET ANUNTURI DE PE NET VECHI DE ANI

Alina Bica i-ar fi cerut procurorului de caz sa opreasca investigatiile pe care le derula in legatura cu utilizatorul unui numar de telefon pe care il folosea Liviu Dragnea. In schimb, Alina Bica ar fi urmat sa primeasca de la Ioan Niculae suma de 3,5 milioane de euro, la pachet cu promisiunea facuta impreuna cu Liviu Dragnea ca o vor sprijini sa ajunga procuror general.

Amintim ca in data de 22 noiembrie, Alina Bica, Emil Nutiu, Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

Cei patru au facut parte din Comisia Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, care, in martie 2011, a aprobat sa i se plateasca omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentand despagubiri pentru un teren de 13,0535 ha situat in Bucuresti, zona Plumbuita, desi, in realitate, acel teren valora mult mai putin.

CITESTE SI: SECHESTRU pe bunurile fostei sefe a DIICOT, ALINA BICA