ALINA BICA, la plecarea de la ICCJ: HORODNICEANU este o propunere foarte buna pentru sefia DIICOT. UPDATE

Fosta sefa a DIICOT, ALINA BICA, se va infatisa, luni, din nou in fata instantei, informeaza postul B1 TV. Fosta sefa DIICOT va da explicatii  la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul ANRP, primul dosar de coruptie in care aceasta a fost initial arestata preventiv si trimisa in judecata alaturi de inca 10 persoane.

UPDATE 12.37: ALINA BICA a plecat de la ICCJ. La iesirea din sediul institutiei ei nu a dorit sa faca comentarii despre dosar. Intrebata de jurnalisti ce parere are despre propunerea lui DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU pentru sefia DIICOT, ALINA BICA a raspuns ca este o alegere “foarte buna”. “Este un profesionist si un om de mare caracter”, a spus ALINA BICA.

UPDATE 11.21: Avocata ALINEI BICA a transmis judecatorilor de la ICCJ o lista cu martori care ar trebui audiati in dosarul BICA 1, printre acestia regasindu-se si ELENA UDREA, dar si DORIN si ALIN COCOS.

In acest dosar, ALINA BICA este acuzata de LUARE de MITA si ABUZ de SERVICIU. Procurorii DNA o acuza pe ALINA BICA, la data faptelor secretar de stat si reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ulterior procuror sef al DIICOT, de cate doua fapte de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

PREJUDICIUL in acest caz este unul urias, de 62 de milioane de euro.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: gandul.info