Alina Bica vrea să facă pușcărie în Italia! Argumentul invocat de fosta șefă a DIICOT

Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, urmărită internațional și reținută în urmă cu o săptămână în Italia a susținut în fața unei instanțe din Peninsulă că preferă să-și execute pedeapsa într-o închisoare italiană, scrie La Gazzetta del Mezzogiorno, citată de Gazeta Românească.

Alina Bica a declarat în fața unei instanțe italiene că nu intenționează să fugă, dar că nu vrea să se întoarcă în România şi că vrea să-şi execute condamnarea în Italia. Presa locală dezvăluie și faptul că fosta șefă a DIICOT se află în Italia de aproximativ un an, fiind consultant legal pentru niște companii din zona Brescia.

Alina Bica locuiește de aproximativ un an în regiunea Puglia din sudul Italiei și a fost consultant legal pentru companii din zona Brescia. Cu puțin timp înainte de carantină, ea s-a mutat la Altamura (localitate lângă Bari), unde trăiește și lucrează partenerul ei: aici și-a declarat domiciliul și aici poliția a găsit-o, mai scrie La Gazzetta del Mezzogiorno.

“Nu am comis nicio infracțiune și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători. Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare”, le-ar fi spus Alina Bica judecătorilor, conform sursei citate.

Alina Bica a fost reținută vineri în Italia și va fi adusă în țară în perioada următoare. Fosta șefă a DIICOT a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Sursa foto: adevarul