ALINA BICA vrea sa-si deschida CABINET de AVOCATURA in judetul DOLJ

ALINA BICA, judecata in prezent in doua dosare de coruptie, a solicitat Baroului Dolj inscrierea in tabloul de avocati definitivi cu drept de exercitare a profesiei si inregistrarea cabinetului individual.

Cererile vor fi analizate de catre Consiliul Baroului Dolj in data de 20 august. ALINA BICA a fost primita in Barou printr-o decizie din februarie 2011 avand calitatea de avocat, dar fara a exercita profesia. BICA era magistrat din 1996, dar, pe 16 decembrie 2014, CSM a decis suspendarea ei din functia de procuror al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca urmare a trimiterii in judecata.

CITESTE SI: Magistratii ICCJ vor dezbate un nou termen din dosarul ALINEI BICA

In dosarul BICA 1, fosta sefa DIICOT este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. In dosarul BICA 2, fosta sefa DIICOT a fost trimisa in judecata pentru luare de mita (doua fapte), abuz in serviciu (doua fapte) si favorizarea faptuitorului (doua fapte), iar Ionut Florentin Mihailescu este acuzat de complicitate la luare de mita.

CITESTE SI: INSPECTIA JUDICIARA: ALINA BICA a creat o atmosfera de NESIGURANTA la DIICOT 

Sursa foto ziuaconstanta