ALINA GORGHIU a anuntat cand va intra VOTUL prin CORESPONDENTA la SENAT

Proiectul de lege privind introducerea VOTULUI prin CORESPONDENTA va intra luni, 19 octombrie, pe ordinea de zi a SENATULUI, a declarat sambata, la Baia Mare, copresedintele PNL ALINA GORGHIU, care a precizat ca prin adoptarea acestui act normativ se ajunge la o situatie de normalitate.

“Saptamana viitoare, luni, in Senat, pe ordinea de zi a plenului, va intra proiectul legat de VOTUL prin CORESPONDENTA. Este un proiect la care PNL a lucrat foarte mult. Ma bucur ca, pana la urma, Autoritatea Electorala Permanenta a realizat un draft de proiect. Este in proportie de 90 si ceva la suta identic cu cel propus de liberali. Asa cum am spus-o, nu o data, nu este important daca pe lege scrie PNL, PSD sau orice alt partid politic din Romania, important este sa reusim sa reconsideram abordarea partidelor politice atunci cand vorbim de drepturi si libertati fundamentale. Atunci cand vorbim de dreptul de vot, este un drept pe care din pacate il luam in considerare si ne amintim de el exclusiv in campania electorala sau precampania electorala, de data aceasta, din pricina unui guvern care, in opinia mea, a gresit flagrant atunci cand a ingradit exercitarea dreptului de vot. Astazi ne aflam in etapa in care sa ajungem intr-o situatie de normalitate”, a afirmat ALINA GORGHIU, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU A FACUT UN ANUNT IMPORTANT REFERITOR LA CANDIDATII PNL PENTRU ALEGERILE LOCALE

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU si secretarul general GHEORGHE FLUTUR vor participa la sedinta Comitetului Executiv Judetean Maramures in cadrul careia se va discuta despre pregatirea campaniei electorale. Acestia vor mai participa sambata la Scoala politica “Gh. I. Bratianu” ce va avea loc la Sighetu Marmatiei, dupa care vor vizita Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei si vor depune coroane la Cimitirul Saracilor.