ALINA GORGHIU a dezvaluit sase nume cu care LIBERALII vor ataca ALEGERILE LOCALE

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a nominalizat, luni seara in studioul postul de televiziune Antena 1, 5 candidati cu care partidul pe care il conduce vrea sa castige ALEGERILE LOCALE de anul viitor. Co-presedintele PNL a spus ca este un exercitiu pe care poate sa il faca cu mare drag, “problema este ca urmeaza un proces de validare a acestor candidaturi”.

In ciuda acestui fapt, ALINA GORGHIU a dezvaluit 6 nume cu care liberalii au de gand sa se prezinte in cursa electorala din 2016. “MARIUS BODEA la Iasi. Este un om care a reusit sa reconecteze Iasul la Europa, prin aeroport. DRAGOS LUCHIAN la Bacau, un senator care va face o figura extrem de frumoasa in administratie, doctorul NICUSOR CIUMACENCO la Galati. CRISTI BUSOI la Bucuresti, OVIDIU RAETCH la Sectorul 5, avocatul NARCIS SOFIANU la Pitesti”, a precizat ALINA GORGHIU, care a tinut sa sublinieze ca liberalii mizeaza pe candidati tineri, media de varsta a celor mentionati fiind in jur de 35-37 de ani.

CITESTE SI: CONSILIUL NATIONAL: LIBERALII AU VOTAT CRITERIILE DE INTEGRITATE

Europarlamentarul CRISTIAN BUSOI, a fost desemnat joi de catre PNL drept candidat al formatiunii pentru Primaria Capitalei la alegerile de anul viitor. La inceputul lunii decembrie, senatorul DRAGOS LUCHIAN a fost desemnat candidatul PNL la functia de primar al municipiului Bacau, in urma unui sondaj intern in care a avut contracandidat pe actualul co-presedinte organizatiei judetene a partidului, Tudorita Lungu.

NICUSOR CIUMACENCO este candidatul PNL la Primaria Galati, validat in noiembrie la nivelul judetului. Este fost membru PNTCD, fost viceprimar PSD, fost candidat independent la functia de primar al Galatiului si fost presedinte al organizatiei PDL Galati. Tot in noiembrie, avocatul NARCIS SOFIANU, consilier judetean PNL, a anuntat ca a ramas singur in cursa interna a partidului pentru functia de primar al municipiului Pitesti, dupa ce ceilalti trei candidati s-au retras.

In luna octombrie, MARIUS BODEA, seful Aeroportului Iasi, a fost desemnat candidatul PNL la Primaria Iasi, dupa ce toti ceilalti noua candidati inscrisi in cursa s-au retras. Deputatul de diaspora OVIDIU RAETCHI este anuntat inca din vara drept candidat PNL pentru Primaria Sectorului 5 din Bucuresti.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: PNL ISI ONOREAZA VOCATIA SA ISTORICA

Cat despre fuziunea de facto a PNL cu defunctul PDL, asteptata deja de un an jumate, ALINA GORGHIU a spus ca aceasta a fost gandita in trepte, astfel incat sa fie finalizata in 2017, insa calendarul a fost devansat. ALINA GORGHIU anunta accelerarea procesului de fuziune in PNL. “In ianuarie-februarie, cand toti candidatii vor fi desemnati pentru alegerile locale, vom avea presedintii unice in toate organizatiile, mai putin in organizatiile judetene. (…) In conditiile in care vom vedea ca lucrurile merg exact cum ne dorim sa mearga, vom decide inclusiv fuziunea, adica unificarea presedintiilor organizatiilor judetene tot in avans”, a spus Gorghiu, la postul amintit.

Consiliul National al PNL a validat vineri decizia Comisiei de unificare a liberalilor ca toti candidatii PNL la alegerile locale sa preia conducerea interimara unica in organizatia in care candideaza, mai putin la organizatiile judetene.

Sursa foto: jurnalul