ALINA GORGHIU a lansat un APEL catre toti membrii Partidului National Liberal

Copresedintele PNL ALINA GORGHIIU a trimis, miercuri, o SCRISOARE DESCHISA catre toti membrii Partidului National Liiberal. In cadrul epistolei, liderul liberal ii indeamna pe toti colegii de partid sa puna umarul la o colaborare cat mai buna intre PNL,  PRESEDINTIA ROMANIEI si noul GUVERN TEHNOCRAT condus de DACIAN CIOLOS. 

SCRISOAREA ALINEI GORGHIU:

„Colegi liberali,

Romania are un nou guvern, un guvern tehnocrat condus de Dacian Ciolos. Guvernul Ponta s-a prabusit sub greutatea propriilor greseli si sub presiunea oamenilor revoltati in urma tragediei de la Clubul Colectiv. Cetatenii au dat un semnal clar ca vor in Romania o administratie mai competenta, mai corecta si mai eficienta.

Plecarea guvernului Ponta a fost un lucru bun. S-a incheiat o guvernare care a condus Romania in stil electoral, taind fondurile pentru investitiile in infrastructura, neglijand educatia si sanatatea si favorizand masuri pe termen scurt cu riscul dezechilibrelor economice. In plus, PSD a pierdut capacitatea de a mitui si de a santaja alesii locali, iar acest lucru e un castig si pentru Romania, si pentru PNL. In acelasi timp, trebuie sa spunem clar ca fostul guvern a plantat cateva bombe cu ceas in economie; vedem problemele legate de furnizarea caldurii din Bucuresti, vedem situatia falimentara in care se afla companiile din zona energiei. Viitorul guvern trebuie sa abordeze ceea ce a stricat sau a amanat guvernul Ponta, iar oamenii trebuie sa inteleaga ca problemele nu au aparut din senin.

Stimati colegi, guvernul tehnocrat va avea sustinerea Partidului National Liberal. E o varianta categoric mai buna pentru Romania decat precedentul guvern. Nu stim in ce masura va sustine PSD acest guvern, dar noi, liberalii, trebuie sa o facem si o vom face. Acest lucru nu va exclude monitorizarea atenta a deciziilor guvernului si semnalarea lucrurilor pe care le vom considera importante. 

Guvernul tehnocrat este insa un guvern de tranzitie, nu o solutie permanenta. Solutia trebuie sa vina tot de la partide, in urma alegerilor. Dar trebuie sa intelegem exact ca oamenii nu mai vor doar o schimbare de partide, ci si o schimbare in partide.

PNL este acum mai aproape de guvernare decat inainte, dar nu poate ajunge sa guverneze Romania decat pe baza votului popular. Trebuie sa primim increderea oamenilor pentru a guverna, iar pentru asta trebuie sa luam decizii care sa convinga. Partidul National Liberal are obligatia sa arate ca stie sa continue reformele interne si ca are o agenda clara pentru reformarea societatii. Trebuie sa ne insusim reformele cerute de oameni in strada; stim cu totii ca exista asteptari dinspre noi, nu dinspre PSD.

Ma astept insa ca PSD sa priveasca venirea noului guvern drept sinonima cu o intrare in opozitie. Aceasta optica se poate manifesta prin demagogie la nivel parlamentar, demagogie care va trebui combatuta. Nu putem lasa PSD sa faca agenda parlamentara si sa utilizeze majoritatea parlamentara de pana acum pentru a controla Parlamentul. PSD trebuie trimis in opozitie in Parlament, altfel nu va trece mult timp si se vor vedea incercari directe sau indirecte de a sabota guvernul. Nu e de-ajuns sa oferim guvernului sustinere minoritara din Parlament, ci trebuie sa cream o majoritate pro-guvernamentala in jurul PNL in ambele Camere.

Sustinem, deci, noul guvern si ramanem adversarii politici ai PSD. Vom continua, de aceea, sa cerem public depesedizarea administratiei publice, iar acelasi lucru trebuie sa faca in mod apasat si organizatiile judetene PNL. Nu putem avea o administratie ca un tort cu glazura tehnocrata, dar cu ingrediente pesediste.

In acelasi timp, va solicit tuturor sa intelegeti ca operam intr-un context de incertitudine, neobisnuit. Acum delimitarea intre putere si opozitie nu mai e asa de neta si va recomand de aceea prudenta si atentie. In raport cu PSD, vor conta in mod egal fermitatea si inteligenta.

Stimati colegi liberali, luni s-a implinit 1 an de la victoria liberalilor in alegerile prezidentiale, de la alegerea domnului Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei. Romanii au dat un mesaj clar pentru innoire si reforma, sub semnul caruia sta si va sta activitatea noastra politica. La 1 an de la castigarea alegerilor, parteneriatul cu presedintele Iohannis ramane fundamental pentru partid. Avem acum sansa sa lucram mai bine cu presedintele Romaniei, creand un triunghi al colaborarii PNL – Guvern tehnocrat – Presedinte. Vom duce aceasta colaborare la un nivel superior dupa alegerile parlamentare, cand vom putea asigura o colaborare PNL – Guvern liberal – Presedinte.

Stimati colegi, urmeaza o perioada foarte importanta pentru partidul nostru. Trebuie, de aceea, sa fim uniti, sa fim responsabili si sa intelegem ce ne cer romanii. Am incredere in dumneavoastra, am incredere in PNL si stiu ca impreuna putem schimba in bine Romania.

Alaturi de dumneavoastra,

Alina Gorghiu

Co-presedinte al Partidului National Liberal

18 noiembrie 2015”.

Sursa foto: adevarul