ALINA GORGHIU: ACL a inregistrat astazi o victorie. Traseismul legiferat de Ponta prin ordonanta a fost respins!

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, DAN SOVA, ANIMAL SACRU, PSD, SENATOR, PROTEJAT, FERVOARE, MOTIV, PARLAMENT, IMAGINE, SUFERIT

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, ca Alianta Crestin Liberala (ACL) a inregistrat o victorie impotriva guvernului condus Victor Ponta, prin respingerea in Camera Deputatilor a OUG 55/2014, care permite traseismul primarilor, potrivit unui comunicat transmis la redactie.

“Victorie a democratiei in Parlament! Traseismul legiferat de Ponta prin ordonanta de urgenta a fost respins! Alianta Crestin-Liberala a inregistrat astazi o victorie impotriva Guvernului Ponta si a facut un prim pas pentru stoparea fraudarii alegerilor. Votul de astazi din Camera Deputatilor impotriva OUG 55/2014 are nu doar o importanta juridica, dar si o valoare simbolica. Nici macar parlamentarii din arcul guvernamental nu sunt solidari cu intentia lui Victor Ponta si a Guvernului PSD de a legifera traseismul politic pentru a obtine avantaje electorale”, a spus Alina Gorghiu.

Liberala a mai explicat ca ACL ii solicita Senatului  si membrilor Biroului Permanent al acestei Camere ca actul normativ sa fie dezbatut si respins in cel mai scurt timp si in acest for, pentru a putea pune capat abuzurilor regimului Ponta.

Citeste si: PONTA, INFRANT DE OPOZITIE! ORDONANTA TRASEISTILOR, RESPINSA DE CAMERA DEPUTATILOR

“Solicitam lui Calin Popescu-Tariceanu, ca presedinte al Senatului, si membrilor Biroului Permanent al acestei Camere ca actul normativ sa fie dezbatut si respins in cel mai scurt timp si la Senat pentru a putea pune capat abuzurilor regimului Ponta. Ne asteptam ca dupa esecul din Camera Deputatilor, senatorii sa fie supusi unor presiuni din partea puterii pentru a vota OUG 55/2014 si facem un apel la colegii nostri din Senatul Romaniei sa nu cedeze. Asa cum ne asteptam sa existe presiuni si santaj asupra primarilor, avand in vedere ca lucrurile in Parlament nu decurg asa cum isi doreste PSD. Asa cum am anuntat deja, Alianta Crestin-Liberala va folosi toate parghiile pe care le are la dispozitie pentru ca democratia si statul de drept sa nu fie puse in perico”, mai sustine purtatorul de cuvant al PNL.

“Le multumesc public tuturor celor care astazi au inteles ca vointa electoratului, exprimata in mod liber la alegeri, trebuie respectata”, a completat Alina Gorghiu.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: PNL si PDL realizeaza o EVIDENTA a alesilor locali care parasesc cele doua partide