ALINA GORGHIU: Actiunile prezente ale lui BASESCU nu mai au CREDIBILITATE

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, SOLICITARE, LIVIU DRAGNEA, SUSTINERE, INTRODUCERE, ORDINE DE ZI, PARLAMENT, SESIUNE EXTRAORDINARA, REEXAMINARE, COD FISCAL, LEGE, VOTUL PRIN CORESPONDENTA

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU afirma ca ACTIUNILE din prezent ale fostului presedinte TRAIAN BASESCU “nu mai au credibilitate si nici relevanta”, punctand ca, in cei zece ani de mandat, acesta nu a reusit sa semneze un PACT POLITIC pentru Armata, in timp ce actualul sef de stat a realizat acest lucru in mai putin de doua luni.

“Fara a defini cele doua mandate ale fostului presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU, am o singura observatie: in cei 10 ani nu a reusit sa semneze un pact politic pentru Armata, lucru pe care actualul presedinte l-a realizat in mai putin de doua luni. In rest, consider ca actiunile din prezent ale domnului TRAIAN BASESCU nu mai au credibilitate in fata cetatenilor si nici relevanta pentru actuala directie politica de consolidare a dreptei si de reforma a clasei politice”, a scris ALINA GORGHIU, luni, pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: Basescu: Nu am intervenit niciodata in cei 10 ani ca vreunui om sa i se faca dosare 

GORGHIU mai arata ca fostii presedinti, ION ILIESCU, EMIL CONSTANTINESCU si TRAIAN BASESCU, vor fi tot timpul tentati sa considere providentiala intreaga activitate pe care au desfasurat-o in perioada in care au indeplinit cea mai importanta functie in statul roman.

“Este o reactie fireasca. Mandatele lor diferite, cu bune si cu rele, vor fi analizate, insa, cu obiectivitate si in timp, de istorici. Asa cum am spus-o si in cazul fuziunii dintre PNL si PDL, noi, ceilalti, trebuie sa privim spre viitor cu speranta si cu intelegere spre trecut”, adauga liderul PNL.

Fostul presedinte TRAIAN BASESCUa declarat ca pactul semnat de presedintele Klaus Iohannis si de reprezentantii partidelor parlamentare, care prevede alocarea a 2% din PIB pentru Aparare in 2017, a amanat cu un an atingerea nivelului la care s-a angajat Romania la intrarea in NATO.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: CATALIN PREDOIU a adus toate LAMURIRILE pe speta GALA BUTE 

“Trebuie sa va faceti o prioritate din a sustine ca anul acesta prin rectificarea din vara sa se ajunga la alocarea a 2% din PIB pentru armata. Romania va avea un comandament national al NATO destinat cooperarii trupelor NATO cu armata romana si un comandament de divizie cu trupe desemnate care la nevoie vin de oriunde din tarile membre NATO pentru a apara securitatea Romaniei. Este inadmisibil ca la randul tau sa nu faci efortul financiar necesar, sa dai semnal ca si tu esti dispus la o crestere de cheltuieli mai rapida decat s-a concluzionat in pactul de la Cotroceni cu partidele. Aici este o chestiune ridicola, el a fost prezentat ca un mare succes, pactul pentru 2% la Aparare in 2017, vreau sa stiti ca exista hotarare CSAT care obliga Guvernul sa planifice 2% pentru Aparare in 2016, deci marele succes al pactului este ca a amanat cu un an atingerea nivelului la care Romania s-a angajat la intrarea in NATO”, a spus duminica Basescu, la congresul PMP.

Sursa foto: pnl.ro