ALINA GORGHIU astepta DEMISIA lui TUDOR CHIUARIU pana la sedinta de la IASI

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, ROMANIA, ATRAGE ATENTIA, TONE, ALIMENTE, RISIPA ENORMA, PROPUNERE LEGISLATIVA, FLORIN ALEXE, MANCARE, ONG, ORFELINATE, CAMINE DE BATRANI

Co-presedintele PNL, ALINA GORGHIU, a declarat luni seara ca asteapta o DECIZIE a senatorului TUDOR CHIUARIU in privinta statutului sau de membru al PNL si a rigorilor de imagine ale partidului, dupa ce a avut o discutie cu acesta, apreciind ca astfel nu se va pune problema EXCLUDERII din PNL.

GORGHIU a fost intrebata intr-o emisiune la Realitatea TV care va fi soarta lui TUDOR CHIUARIU, actual membru PNL, in cazul caruia a fost declansata o noua ancheta penala de coruptie, dupa condamnarea definitiva a acestuia in urma cu un an de zile pentru fapte asimilate celor de coruptie la o pedeapsa cu suspendare.

CITESTE SI: Gorghiu ii cere lui Tudor Chiuariu sa-si dea demisia pana in 23 ianuarie 

”Cred ca orice om care a fost membru de ceva vreme in PNL si tine la Partidul National Liberal (PNL) va intelege rigorile de imagine, de integritate, pe care le impune acest partid si sunt absolut convinsa ca decizia domniei sale va fi in corcondanta cu lucrul asta”, a spus GORGHIU, mentionand ca a avut o discutie cu senatorul PNL. Ea a fost intrebata daca se va ajunge la excluderea lui Chiuariu daca acesta nu va lua decizia la care a facut vorbire.

”Nu as vrea sa spun ce se va intampla in sanul partidului, dar, repet, eu cred ca aceste criterii si vorbesc cu predilectie de imaginea PNL si de nevoia de a respecta niste criterii de integritate vor fi intelese de Tudor Chiuariu si de absolut orice alt coleg, si nu se va pune problema unor propuneri de excluderi in Biroul Permanent National, de la Iasi. Dar, vom discuta la Iasi si vom vedea daca se intampla ceva pana atunci sau nu, eu am ferma convingere ca se va intampla si ca urmare a acestei discutii pe care am avut-o cu domnul senator. O sa vedeti zilele urmatoare daca se intampla ceva sau nu”, a mai spus ALINA GORGHIU.

Surse din cadrul PNL au declarat duminica pentru Mediafax ca liderul PNL Alina Gorghiu i-a dat senatorului PNL termen ca pana pe 23 ianuarie, cand are loc sedinta Biroului Politic al partidului, sa-si prezinte demisia din partid, in caz contrar urmand sa propuna excluderea acestuia.

Secretarul general al PNL MARIAN PETRACHE a declarat, luni, ca a fost informat de liderul liberal ALINA GORGHIU despre cererea acesteia ca senatorul TUDOR CHIUARIU sa se suspende temporar din partid, dar liberalii urmeaza sa vada ”ce spune domnul senator si ce discutii mai apar”.

Intrebat daca CHIUARIU demisioneaza din PNL, PETRACHE a spus: “am vorbit cu presedintele Alina Gorghiu, am inteles ca a avut o discutie cu domnul senator (Chiuariu – n.r.) in care i-a cerut suspendarea din partid pana la rezolvarea situatiei sale juridice, sa vedem ce spune domnul senator si ce discutii mai apar”.

Prima sedinta din 2015 a Biroului Politic National al partidului va avea loc in 23 ianuarie, la Iasi, unde sunt asteptati liderii formatiuni pentru a participa la manifestarile dedicate Zilei Unirii.

CITESTE SI: Gorghiu: Am vazut ramuri de maslini din partea lui Ponta, dar nu mai crede nimeni in buna sa credinta

Fostul ministru al Justitiei TUDOR CHIUARIU a primit trei ani si sase luni de imchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ in dosarul “Posta Romana”.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat, intr-un comunicat de presa transmis sambata agentiei Mediafax ca TUDOR CHIUARIU a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.

Sursa foto: jurnalul.ro