Alina Gorghiu ataca Guvernul: EDUCATIA trebuie vazuta ca INVESTITIE, nu CONSUM DE RESURSE

ALINA GORGHIU

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a criticat aspru Executivul pentru faptul ca trateaza educatia drept consum de resurse. Aceasta a afirmat ca Educatiea nu poate fi decat o investitie pe termen lung. 

In viziunea PNL, educatia de calitate este calea cea mai sigura spre prosperitate, pentru ca un sistem de educatie bine pus la punct da forta de munca capabila sa functioneze atat in economia nationala, cat si in cea mondiala. Perspectiva liberala asupra educatiei propune ca ea sa fie tratata drept investitie si nu consum de resurse pentru ca ar trebui sa fie o investitie pe termen lung. Din pacate, ce am vazut pana acum in Executivul romanesc, investitia nu a fost facuta, Educatia a fost vazuta ca si consum“, a declarat Gorghiu, la dezbaterea cu tema “Profesorul secolului XXI — vocatie sau provocare?” organizata de Comisia pentru Educatie si Cercetare PNL sector 3.

CITESTE SI: GORGHIU DESPRE SUSTINEREA PROGRAMULUI PNL: PE UNII DINTRE COLEGII LUI OPREA I-AM CONVINS.GEOANA SE ALATURA DISCUTIEI

Ea a afirmat ca profesorii sunt “indecent” remunerati si a aratat ca PNL propune in programul de guvernare alocarea treptata a 6% din PIB pentru Educatie si transformarea acestui domeniu in prioritate nationala.

De asemenea, copresedintele liberal a aratat ca PNL propune stimularea angajarii de cadre didactice in mediul rural, constientizarea participarii parintilor la educatia copiilor si un sistem de evaluare a calitatii institutiilor de invatamant si a cadrelor didactice.

La aceasta dezbatere au participat mai multi parlamentari liberali, precum Raluca Turcan, Vlad Nistor, reprezentanti ai Ministerului Educatiei si profesori.

CITESTE SI: GORGHIU:  “II SOLICIT PRESEDINTELUI PSD SA NU MAI PRIVEASCA PARLAMENTUL DREPT UN SCUT IMPOTRIVA LEGII”

Deputatul Raluca Turcan a precizat ca in ultimii trei ani 18.000 de cadre didactice au iesit din sistemul de invatamant. Ea a mentionat printre temele de reflectie elaborarea unui nou cadru de salarizare pentru cadrele didactice si infiintarea unor scoli de profesori.