ALINA GORGHIU: Avem datoria sa construim o CLASA DE MIJLOC PUTERNICA in AGRICULTURA romaneasca

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU afirma ca partidul pe care il reprezinta are datoria sa se concentreze pe construirea unei CLASE DE MIJLOC PUTERNICE in AGRICULTURA romaneasca si precizeaza ca problema structurala a acestei importante ramuri economice o constituie valoarea adaugata scazuta.

“Avem datoria sa ne concentram si sa construim o clasa de mijloc puternica in agricultura romaneasca. In acest moment, clasa de mijloc in agricultura este slaba. Avem, pe de o parte, ferme mari si foarte mari si, pe partea cealalta, avem sute de mii de gospodarii agricole cu unu, doua, trei hectare, dar nu avem o clasa de mijloc puternica. Cred ca acesta este unul din obiectivele extrem de serioase si rezonabile pe care un guvern trebuie sa si-l propuna. (…) Am realizat cu totii ca performanta in agricultura romaneasca depinde si va depinde in buna masura de punerea in comun a resurselor pe care le avem, de stimularea formelor de libera asociere in agricultura, de crearea unor grupuri de producatori care nu doar produc, ci intra intr-o relatie directa si profitabila cu consumatorii”, a spus sambata ALINA GORGHIU, la o intalnire nationala a liderilor asociatiilor profesionale si ai fermierilor privind identificarea prioritatilor si strategiilor de dezvoltare reala a agriculturii si de includere a acestora in programul de guvernare liberala.

Citeste si: PNL va depune MOTIUNEA “PSD guverneaza la negru – Totul pentru PSD. Nimic pentru cetatean”

Ea a mentionat ca provocarea pe care PNL o are acum este aceea a valorii adaugate scazute din acest sector, in conditiile in care nu se reuseste crearea unui sector de prelucrare puternic pentru produsele agricole.

“Din punctul acesta de vedere sunt un sustinator foarte puternic, un sustinator vocal, impreuna cu dumneavoastra, a tot ceea ce inseamna investitie din fonduri europene, din fonduri ale bugetului de stat, din fonduri private, pentru a putea creste capacitatea Romaniei de procesare a produselor agricole. Si mai cred un lucru, ca inovatia si cercetarea agricola in acest domeniu si in cele conexe trebuie puse de viitorul guvern liberal ca prioritate, pentru ca daca nu vor face asta, stadiul, evolutia domeniului agricol va fi una nefavorabila Romaniei”, a sustinut ALINA GORGHIU, citata de Agerpres.

Citeste si: ALINA GORGHIU: PNL nu are pretentia ca va inventa roata gratie PROGRAMULUI de GUVERNARE

Potrivit acesteia, viitoarea guvernare liberala va asuma si va sustine libera asociere in agricultura, mediul de afaceri din acest sector.

“Viziunea PNL pentru agricultura si asupra agriculturii trebuie, de fapt, inclusa in viziunea PNL pentru satul romanesc. Putem vorbi despre necesitatea unui transfer intre agricultura si industrie si servicii, vorbim despre Romania rurala care trebuie sa se pregateasca pentru un transfer treptat, dar serios, etapizat, important de forta de munca din agricultura spre industrie si servicii, pentru ca aceste industrii si servicii trebuie sa fie dezvoltate in mediul rural. Misiunea PNL, asa cum o vedem noi, este aceea de a face din satul romanesc nu doar un sat european, de a face din satul romanesc un sat liberal, cu mentalitate liberala, antreprenoriala”, a afirmat ALINA GORGHIU.

Sursa foto: acru.ro