ALINA GORGHIU: CALIN POPESCU TARICEANU are OBLIGATIA sa PLECE de la CONDUCEREA SENATULUI

CALIN POPESCU TARICEANU are OBLIGATIA sa PLECE de la CONDUCEREA SENATULUI, si, totodata, trebuie sa se conformeze deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) in cazul DAN SOVA, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, copresedintele PNL ALINA GORGHIU.

Potrivit acesteia, si “demisia lui Victor Ponta” este una necesara, alaturi de cea a lui CALIN POPESCU TARICEANU.

Citeste si: AUGUSTIN ZEGREAN: HOTARAREA in cazul DAN SOVA va putea fi ATACATA

“Ca urmare a deciziei CCR, PNL considera ca Senatul este obligat sa transmita hotararea prin care sa se constate ca s-a aprobat solicitarea venita din partea Justitiei pe tema solicitata de justitie. Si cerem ca astazi, Senatul, prin presedintele Calin Popescu-Tariceanu, sa trimita catre Monitorul Oficial hotararea de aprobare a cererii DNA in cazul Sova. Evident ca ne dorim ca aceasta hotarare sa fie publicata de urgenta in Monitorul Oficial, pentru a pune punct unui conflict intre institutiile statului — puterea legislativa si puterea judecatoreasca. Si ii cerem liderului PSD, Victor Ponta, prietenul dlui Sova (…), sa rupa cardasia cu Calin Popescu-Tariceanu atunci cand vine vorba de lupta impotriva Justitiei. Cred ca presedintele Senatului are obligatia de astazi sa plece de la conducerea Senatului pentru un abuz comis impotriva Constitutiei si pentru sfidarea tuturor legilor si jurisprudentei CCR in materia analizata in cazul Sova”, a afirmat ALINA GORGHIU la sediul central al PNL, potrivit Agerpres.

Ea si-a exprimat indoiala ca “atat executantul, cat si autorul moral al acestei escrocherii comise in Senat in 25 martie — Victor Ponta si Calin Popescu-Tariceanu — sa se conformeze acestei decizii de miercuri a CCR”.

“Avertizez ca societatea civila, oamenii decenti, nu mai au rabdare cu derapajele celor doua personaje. Pe cei doi ii leaga un dispret profund la adresa legii”, a sustinut ALINA GORGHIU.

Ea a mentionat ca exista posibilitatea ca PNL sa conteste din nou la CCR o decizie a Senatului contrara deciziei Curtii.