ALINA GORGHIU: CATALIN PREDOIU a adus toate LAMURIRILE pe speta GALA BUTE

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, ROMANIA, ATRAGE ATENTIA, TONE, ALIMENTE, RISIPA ENORMA, PROPUNERE LEGISLATIVA, FLORIN ALEXE, MANCARE, ONG, ORFELINATE, CAMINE DE BATRANI

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, a negat, sambata, ca asocierea numelui lui CATALIN PREDOIU cu subiectul ”Gala Bute” ii afecteaza imaginea de potential premier, ea adaugand ca Predoiu a adus toate lamuririle pe acest subiect.

”Din punctul meu de vedere, angajamentul sau in PNL si pentru PNL nu este deloc afectat de faptul ca a detinut portofoliul de ministru al Justitiei o mare perioada de timp. A lamurit toate aspectele legate de acel subiect”, a raspuns ea, intrebata daca asocierea numelui lui CATALIN PREDOIU cu subiectul Gala Bute ii afecteaza imaginea de potential premier.

Potrivit afirmatiilor sale, Predoiu a adus toate LAMURIRILE pe speta ”Gala Bute”, care nu este deloc un subiect placut.

Citeste si: Avocatul lui RUDEL OBREJA arunca BOMBA: CATALIN PREDOIU va fi audiat la DNA

”In general, eu cred un lucru, ca poti sa fii implicat in absolut orice activitate cata vreme stii sa dai toate explicatiile corecte, coerente, astfel incat sa demonstrezi ca nu ai avut niciun fel de implicare negativa in activitatea respectiva, lucrurile sunt cat se poate de in regula, iar domnul Predoiu a adus toate lamuririle pe speta ”Gala Bute”, care nu este deloc un subiect placut”, a subliniat aceasta.

Intrebat, sambata, daca a fost audiat la DNA, ca martor in dosarul ”Gala Bute”, prim-vicepresedintele PNL, CATALIN PREDOIU, a negat acest lucru.

El a respins informatiile potrivit carora ar fi mers la DNA saptamana trecuta, adaugand ca nu a primit vreo citatie in acest sens.

Fostul ministru al Justitiei CATALIN PREDOIU, a declarat, miercuri ca, din punctul sau de vedere, Hotararea de Guvern in baza careia a fost organizata Gala Bute a fost una legala, fiind avizata de minister, insa trebuie sa existe o distinctie fata de aplicare sau oportunitate.

Citeste si: MARTURIE SOC: CRISTIAN SIMA face dezvaluiri incredibile despre MICROSOFT si coruptia din PRESA

“Trebuie sa facem o diferenta intre adoptarea Hotararii de Guvern si aplicarea ei. O chestiune este adoptarea, alta este aplicarea. Din cate am observat, procurorii investigheaza probleme legate de aplicarea Hotararii si nu de adoptarea ei (…) Din punct de vedere juridic, ministerul care a initiat are responsabilitatea implementarii hotararii”, a declarat fostul ministru al Justitiei.

El a fost intrebat de ce Ministrul Justitiei a dat in prima instanta un aviz negativ.

“A fost o discutie pe forma initiala a hotararii, care din cate imi aduc aminte si mai ales vad acum in presa, ca sunt totusi cativa ani de atunci, a fost modificata si ulterior a fost adoptata. E o situatie care se intampla frecvent in Guvern ca ministrii sa propuna texte care ulterior se modifica”, a mai afirmat Predoiu.

Hotararea de Guvern in baza careia a fost organizata Gala Bute a fost adoptata de Cabinetul Boc in 5 ianuarie 2011, fiind semnata de premierul Emil Boc si contrasemnata de ministrul Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.